Mi a megoldás? Itt van

2024. április 10. 13:25

Az ellenzéki harc középpontjába a szabad és demokratikus választásokat kell állítani.

2024. április 10. 13:25
Bartus László
Bartus László
Facebook

Nyitókép: ARPAD KURUCZ / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

„Mi a megoldás? Itt van

Az ellenzéki harc középpontjába a szabad és demokratikus választásokat kell állítani. Ennek alapvető célja, a demokratikus és egyenlő feltételek helyreállítása. Ezért az ellenzéknek meg kell határoznia azokat a követelményeket, amikor ezek a feltételek teljesülnek. Az ellenzéknek ultimátumot kell adnia Orbánnak, hogy ezeket a jogokat biztosítsa.

Hadházy Ákos eljutott annak felismeréséig, amit az Orbán-ellenes szavazókkal meg lehet értetni, hogy az ellenzék csak sportszerű, egyenlő feltételek, demokratikus jogok mellett vehet részt a választáson, ellenkező esetben egy előre elcsalt választáson vereségre van ítélve. Ha ezek után a jogaitól szintén megfosztott parlamentbe is beül, az maga a vég.

Ez zajlott idáig. Az Orbánt megunt, a rendszerétől szabadulni akaró százezrek és milliók, ezt utasítják el, ebből van elegük. Ez tette az ellenzéki pártokat bénává. De meg kell érteni azt, hogy ez a folyamat az egyenlőtlen, tisztességtelen, nem demokratikus választásoknál kezdődik, a vége borítékolható. Magyarral és Magyar nélkül, Gyurcsánnyal vagy nélküle. 

Ez program, ez terv. Ez demokratikus és elvszerű, ami frontálisan ütközik Orbánnal, míg Magyar Péter az ellenzék 14 éve járhatatlan útjára akar lépni, amivel megkerüli azt. Ez az első demokratikus kihívás Orbánnal szemben. Minderről tájékoztatni kell az Európai Uniót, az európai közvéleményt és Amerikát.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­ö­g­­ö­­s­ ­l­­á­n­y­o­­­k­­­ ­v­­­á­r­­­n­a­­­k­­­ ­­r­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
a-gyar-2
2024. április 12. 13:55
Bartuska teljesen elszakadt a valóságtól.
Hopszjuliska
2024. április 11. 17:42
Az USA-ba szökött kommunistának! Itt azért rendes és kontrollált választások vannak, no de ámerikában? Ahol halottak is szavaztak? Bartus, Bartus! Nem kéne olyan messziről okoskodni!
magyar-robert
2024. április 11. 16:18
szarházi amerikából ugatsz ide balfaszságokat szavazókat kellene szerezni nem arról ábrándozni miért nem jó a demokrácia ahol az győz akire többen szavaznak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!