Magyar Péter tüntetésének szervezésébe a guruló dollárok körüli botrány egyik szereplője is besegíthetett

2024. április 16. 05:14

Egy olyan férfi tűnhetett föl a baloldal új kedvence mögött, akinek cégei már a Nemzeti Információs Központ jelentésében is szerepeltek.

2024. április 16. 05:14

Nyitóképünkön Magyar Péter, forrás: AFP

Több forrásból is úgy értesültünk, hogy Magyar Péter 2024. március 15-ei rendezvényét olyan személyek biztosították, akik Köves Zoltánhoz kötődnek. Köves a biztonsági szakma jól ismert, számos baloldali kötődéssel rendelkező szereplője korábban, 2022-ben a hatpárti ellenzéki összefogás kampányában két cégével is megbízásokhoz jutott,

a vállalkozó érdekeltségeihez a Nemzeti Információs Központ részjelentése alapján a Korányi-féle amerikai kör dollárjainak egy része ért oda.

Gurultak a dollárok a DatAdattól és Márki-Zay mozgalmától is

Az egyik ilyen cég a személybiztonsági tevékenységet végző Parter Event Kft., a 2024-ben 26 fővel működő vállalkozást Köves még 2017-ben alapította. A kft ellen 2018 óta minden évben indult végrehajtási eljárás, legutóbb egy 2023 júniusában, ami azonban még 2023 szeptemberében lezárult.

Köves érdekeltségi körébe tartozik emellett az ingatlanok bérbeadásával, illetve üzemeltetésével foglalkozó RAS-FEL Kft. is. A Nemzeti Információs Központ részjelentése szerint a guruló dollárokból utalások érkeztek a Parter Eventnek a 2022-es országgyűlési választásokat megelőzően a Márki-Zay-féle MMM-től és a Bajnai Gordon-féle DatAdattól is, míg a másik cég az utóbbi forrásból kapott megbízást.

Kapcsolati háló a titkosszolgálati jelentésből

Sorjáznak a baloldali kapcsolatok

Az elmúlt években a Parter Event Kft.-t számos baloldali vezetésű önkormányzat is megbízásokkal látta el,

például 2020-ben az újbudai DK-s helyhatóság bízta meg a balliberális ARC-kiállítás őrzésével. Emellett 2021 óta szerződésben állnak a szocialista vezetésű II. kerületi önkormányzatnál a sportlétesítmények működtetésével foglalkozó céggel, a szerződés tárgya őrző-védő feladatok ellátása. Továbbá a 2021-es TE!Rézvárosi Fesztivál biztonsági feladatainak ellátásával is ők voltak megbízva. Érdekesség: a vállalkozást munkaügyi jogsértés – be nem jelentett  foglalkoztatás miatt – meg is bírságolták 2023-ban.

Fontos hozzátenni, Kövesnek a közösségi médiaoldala alapján a dollárbaloldal több politikusa is ismerőse. Így például az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és Török Zsolt, a VII. kerület alpolgármestere, Szűcs Balázs, továbbá a Márki-Zay Péter kampányában kulcsembernek számító Gurzó Ákos, vagy éppen Gér Mihály, a Karácsony-féle Párbeszéd hálózatépítési igazgatója.

A jelek szerint a baloldalhoz számos kapcsolati szállal kötődő vállalkozó megtalálta az utat Magyar Péter mozgalmához is.

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:55
🍓 ️ ­I­g­­a­­z­­i n­­­i­m­­f­o­m­­­á­­n­i­­á­­­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
gekk
2024. április 16. 18:32
Orbiték százmilliárdokat lophattak a közpénzrkből, az emberek pénzéböl. Ki hitte volna fletó után, hogy ilyen nyíltan lophat egy kormány.
catalina11
2024. április 16. 15:29
Magyar Péter tüntetésének szervezésébe a guruló dollárok körüli botrány egyik szereplője is besegíthetett" ki hitte volna?
gekk
2024. április 16. 15:07
Falkatus, ugye ostoba fidkánynak teccik lenni. Miattad is mocskos ez a rendszer....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!