Magyar Péter meglebegtette, új egyesülete külföldről is elfogad majd támogatást

2024. április 05. 15:25

Ismét gurulnak majd a dollárok?

2024. április 05. 15:25

Fotó: Földházi Árpád / Mandiner

A HVG-nek adott interjút Magyar Péter, amelyben többek között szóba került, hogy miből tervezi majd finanszírozni azt az általa létrehozni kívánt politikai alakulatot, amellyel megdöntené a Fidesz-kormányt. A portálon felidézik, hogy Magyar nemrég a Válasz Online-nak nyilatkozva úgy fogalmazott: „Az egyesületen keresztül lehet támogatni kis és nagy embereknek az egyesület célját, és lesz a párt, amit a szigorú pártfinanszírozási szabályok szerint lehet majd támogatni magánszemélyeknek.” 

Magyar Péter a podcastban nem zárta ki, hogy az egyesületén keresztül elfogad a jövőben külföldi pénzeket, sőt, kifejezetten utalt arra, hogy mivel a hatályos jogszabályok szerint a leendő pártja nem fogadhat el sem cégektől, sem külföldről donációkat, így az egyesülethez várják a támogatásokat. Magyar szó szerint így fogalmazott: „A Fidesz létrehozott egy olyan jogszabályi környezetet, hogy szinte ne lehessen pártokat jogszerűen finanszírozni, ezeket mi be fogjuk tartani, nem fogunk elfogadni külföldről, meg céges finanszírozásokat a pártnál, 

de az egyesületnél más szabályok vannak, oda várjuk majd a támogatást. 

A szerkesztőségünkhöz eljutott információk szerint Korányi Dávid köre, illetve az Action for Democracy már megkezdte a kapcsolatfelvételt Magyarékkal, így nem kizárt, hogy hamarosan ismét elkezdenek gurulni azok a bizonyos dollárok.

 

Összesen 213 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:49
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­­ö­­g­ö­­­s­­­ ­­­l­á­­­n­­y­­o­k­­ ­v­­á­­r­­n­­­a­­­k­ ­­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
Szerintem
2024. április 06. 07:16 Szerkesztve
Aztán számolnak-e a tüncikézők a majdanozás eshetőségével? Ha Pressmanék már ki is jelölték a mesterlövészeik helyét? Ezeknek nem számít semmi, nekik megérné a járulékos veszteség.
alexandrosz-2
2024. április 06. 06:48
Kevés lesz a napi kéttucatnyi lejárató cikk erről a nernyik szarzsák haverotokról göbbelstoni! Ezer kell minimum, a kurva anyàtokat! Be vagytok szarva tőle rendesen!
paperfellow
2024. április 06. 05:31
Magyar péter gyakorlatilag megfutja azokat a köröket, amit az elődei már megjártak. Csak nehogy Cegléden találjon egy árvát. Gyereknevelésben nem virított.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!