Kitört a balhé a Momentumban, az ok: Baranyi Krisztina

2024. április 05. 18:23

Már nem csak Magyar Péter tartja „álellenzékinek” Ferencváros polgármesterét.

2024. április 05. 18:23
Baranyi Krisztina

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A történet múlt hét csütörtökön kezdődött, amikor is Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali pártok által támogatott független polgármestere kiállt Varga Judit mellett, azzal, hogy azt nyilatkozta: „Engem arról, hogy ez egy bántalmazó, súlyosan bántalmazó kapcsolat volt,

nem Varga Judit győzött meg, hanem Magyar Péter maga azzal a Facebook-poszttal,

amit a HVG cikk megjelenése előtt tett közzé, és azzal a támadással, a szóhasználata, a hangvétele, minden tipikus példája volt annak, ami egy bántalmazó kapcsolatban történik” – fogalmazott akkor a polgármester.

Ezt is ajánljuk a témában

Baranyi szavaira rövid időn belül reagált Magyar Péter is, aki egy Facebook-kommentben vonta kétségbe a polgármester ellenzékiségét, megemlítve, hogy férje – az ő egykori munkahelyén – a Diákhitel Központban a felügyelő bizottság elnöke volt. „Aha értem. Baranyi pedig olyannyira ellenzéki, hogy a férje a Diákhitel Központ felügyelő bizottsági elnöke volt... és a vagyonminiszter egyik jobbkeze” – olvasható a bejegyzésben.

Ezt is ajánljuk a témában

Balhé a Momentumban

Az Index pénteki cikkében arról ír, hogy a történtek hatására csütörtökön két momentumos ferencvárosi önkormányzati képviselő is bejelentette, hogy kilép a pártból, amiért szerintük 

a vezetőség nem határolódik el a NER-hez kötődő, álellenzéki ferencvárosi polgármestertől, Baranyi Krisztinától.

Kilépésükről mindketten Facebook-bejegyzésben számoltak be. A portál szerint a bejegyzések olyan belső feszültségeket sejtetnek a Momentumon belül, melyek korábban egyáltalán nem mutatkoztak.

A Momentumot elhagyó két tag, Takács Krisztián és Takács Zoltán mindketten tagjai az önkormányzati képviselő-testületnek, előbbi a Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság elnöke, valamint a Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság tagja, míg Takács Zoltán az Egészségügyi, Szociális, Sport, Ifjúsági és Civil Bizottságnak, a Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságnak, illetve a Városgazdálkodási Bizottságnak a tagja.

Lemondásuk okai gyakorlatilag ugyanazok: mindketten Baranyi Krisztina polgármesterként tanúsított magatartását nehezményezték, valamint a Momentum Baranyihoz való hozzáállását. „Nem volt se zökkenőmentes, se könnyű a kampány, és már akkor is produkált érdekes dolgokat Baranyi Krisztina és csapata, de október 13-án este a győzelem mámora elsöpörte a kételyeket. Egészen másnap reggelig, 

amikor a polgármester asszony elkezdte azt a most már 4,5 éve tartó one-man-show-ba oltott ámokfutását, 

amit a Momentum mindenkori elnöksége maximálisan támogatott, minden érv és racionalitás ellenére” – írta Takács Zoltán Facebook-posztjában.

Takács Krisztián szerint Baranyi a NER-hezkötődik

Takács Krisztián azt is nehezményezte nyilatkozatában, hogy Baranyi a férjén keresztül kapcsolódik a Fideszhez: „A mai napig nem kaptunk arra magyarázatot, hogyan lehet egy »ellenzéki« polgármester a házastársán keresztül a NER része. 

Baranyi Krisztina becsapta az ellenzéki választókat, 

ugyanis a 2019-es előválasztáson az indulás egyik feltétele az volt, hogy nem lehet kapcsolatban a NER-rel. Többször megkerestem a Momentum vezetését, hogy hagyjanak fel egy Fidesz érdekében cselekvő, álellenzéki polgármester támogatásával, ezen kísérletek azonban mind meghiúsultak” – jegyezte meg a ferencvárosi önkormányzati képviselő.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:49
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­­­g­­ö­­­s­­ ­l­­á­n­­­y­­­o­­­k­­ ­v­­á­­r­n­­­a­­k­ ­­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
herceg-3
2024. április 05. 23:35 Szerkesztve
Most komolyan! Hogy lehet ennyire csúnya egy nő...? Azt hittem, hogy Vásárhelyi Mariskánál már nem létezik csúnyább, de azért a libsi ellenzék mindig tud valami újabbat felhozni!
Kotucso
2024. április 05. 20:36
Lassanként fel kellene újítani a Mónika showt ellenzéki politikus szereplőkkel. Vannak annyira primitívek mint az ott megfordultak.
ada-19791029
2024. április 05. 20:33
VASORRÚ BANYA!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!