Óriási fordulat: vajon kiktől vesz el 13 százalékot Magyar Péter pártja?

2024. március 13. 13:16

A Honttal együtt fogok drukkolni Varga Judit volt férje EP-mandátumszerzésének.

2024. március 13. 13:16
Ceglédi Zoltán
Ceglédi Zoltán
Facebook

Nyitókép: Ficsor Márton

„Három dolgot szeretnék mondani a hvg mai, »Medián: Magyar Péter berobbant – ha lenne pártja, a voksok akár 13%-át kapná azoktól, akik hallottak róla« című cikke alapján. 

Egy. 

A jelek szerint a Medián továbbra is készít olyan felméréseket, mint amivel annak idején Bajnai Gordon berobbanó pártját mérte 14%-ra – és már most megmondom, hogy bármennyivel lesz ennél esetleg alacsonyabb az új »berobbanás« eredménye, a belkerületi véleményszekta ugyanúgy fel fogja mondani a »márpedig a Medián mindig eltalálja« mantráját.

Kettő. 

Ez a címadás (és a lényeg fizetőfal mögé rejtése) azt fogja eredményezni, hogy innentől az ellenzéki közvélemény úgy tudja és azt is terjeszti majd, hogy máris 13%-on áll Magyar Péter pártja. Dacára annak, hogy a kutatás kapcsán annyi jelenthető ki, hogy a megkérdezettek 68%-a hallott már Magyar Péterről, és e 68%-nak a 13%-a egy hétfokú skálán hatost vagy hetest adott arra, hogy ha Magyar Péter pártja megalakulna és indulna a választáson, akkor szavazna-e rá. Kissé manipulatívan még össze is vonták a két kategóriát, a »biztosan« és a »valószínűleg« összege ez a 13 százalék. Nem a pártválasztó biztos szavazók aránya, pláne nem a teljes népességben.

Három. 

Mindezeken túl az, hogy én most ezt ideírom, megint generál majd egy csomó baszkolódást, turbóellenzéki betámadást, ami csak azért nem fair, mert bár közben dörzsöli a kezét az összes olyan ellenzéki párt, akinek ez a Medián-adat rossz, hogy na, legalább a Ceglédi megírta – de ha legközelebb majd előttük-nekik kutyapicsáznak engem kedvenc ellenzéki sajtómunkásaik, változatlanul nagyokat bólogatnak, ahelyett, hogy odatennék, hogy bocs, de a mediános dologban a fasz Ceglédinek van igaza.

Én meg ezt meguntam.

Úgyhogy innentől ünnepélyesen átadom a lehetőséget az ellenzéki médiának, hogy maga rendezze le ezt a belső versenyt – sőt, a Honttal együtt fogok drukkolni Varga Judit volt férje EP-mandátumszerzésének, ugyanis az tőletek vesz el, drága ellenzéki pártok, a ti sajtótok közreműködésével. Tehát innentől én is azt tippelgetem majd, hogy A TIZENHÁROM SZÁZALÉKON ÁLLÓ Magyar Péter melyik ellenzéki párttól vesz el szavazatokat.
Na, és akkor berakom a rendes Medián-mérést is – szerintetek az itt látható pártok közül kiktől veszi el ezt a tizenhárom százalékot Magyar Péter pártja, honnan kell azt levonni?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:01
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­ö­­­g­­ö­­s­­­ ­l­á­­n­­y­­o­k­ ­­v­­á­r­­­n­­­a­k­­ ­­­r­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
bosszanto
2024. március 18. 21:55 Szerkesztve
Az, hogy a fideszen kivuli "normalis" magyar tobbseg valtozast akar, ne csudizzunk! Ahogy all ez a szegeny orszag... Ezert latnak bele Messiast mindenkibe, aki egy kicsit (na jo, sokkal) jobban nez ki Orsosnal, fiatalabb, schlagvertigebb,... de ez nem biztos, hogy MP lesz...
rocktoberi-2
2024. március 15. 07:50
Remek hír. A hattagú moslékkoalíció lehet, hogy héttagúra bővül. Ha ez nem hoz sikert akkor semmi. Ihletet kaptak a Százfogú Cigányzenekartól.....
tizennyolcfok
2024. március 14. 19:14
"fasz Ceglédi" ennyit kellett volna hagyni a bejegyzésből. így lenne tökéletes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!