Megszólalt a HVG újságírója Magyar Péter ügyében: „Ami megjelent, az teljesen valid”

2024. március 20. 06:58

Nem tetszett Dezső Andrásnak, hogy lepropagandistázták.

2024. március 20. 06:58

Fotó: Mandiner/Földházi Árpád

Amikor Magyar Péter előállt a hétvégi Facebook-posztjával, Dezső András cikke még messze nem volt kész abban a bizonyos, nagy visszhangot kapott rendőrségi jelentésről szóló ügyben – olvasható a Klubrádió oldalán. Az ügyhöz kapcsolódó kérdésekre az újságíró a Klubrádió Megbeszéljük című adásban válaszolt.

Dezső András: Dolgoztam valamin és félbe lettem szakítva

Mint az újságíró fogalmazott: Magyar Péter politikai szereplő, ezért újságíróként ugyanolyan módon kezeli őt, mint bárki mást, aki a politikában tevékenykedik, és akiről információkat gyűjt egy cikkhez. Hozzátette, hogy ilyenkor meg kell bizonyosodni a dokumentum hitelességéről, ami ebben az esetben megtörtént, valamint meg kell győződni arról, hogy az elérhető információk alapján hogyan alakultak a dolgok, tehát sok mindent le kell ellenőrizni és meg kell hallgatni az érintetteket. 

Benne voltam egy folyamatban 

– tette hozzá az újságíró. Dezső András szerint ha ezt az aktuális ügyet például 2021 elején írta volna meg, akkor „támadáscunami” helyett inkább elismerést kapott volna.

Ezt is ajánljuk a témában

Az újságíró arról is beszélt, hogy küldött üzeneteket közvetítőn keresztül Varga Juditnak is, de nem kapott választ. Magyar Péterrel pedig azért ült le, hogy meghallgassa a verzióját. A HVG-s újságíró elmondása szerint jelezte neki, hogy tudomása volt erről a bizonyos rendőrségi jelentésről.

„Amikor Magyar Péter előállt ezzel, akkor még messze-messze nem voltam kész a történettel”, fogalmazott, hozzátéve, hogy még sok kérdés maradt függőben. „Dolgoztam valamin és félbe lettem szakítva” – mondta, hozzátéve, hogy szerinte kényszerhelyzetbe került azzal, hogy az ügy egyik főszereplője elébe ment. Ezért kényszerült arra, hogy előálljon azzal, amit akkor már biztosan tudott.

A HVG újságírója szerint ami eddig megjelent részéről az ügyben az teljesen érvényes és vállalható.

Dezső András kitért arra is: nem tetszett neki, hogy lepropagandistázták, de megérti, hiszen akik nem a médiában dolgoznak, azok nem látják át, hogy milyen kontroll van a szerkesztőségekben, hány szűrőn kell átmennie egy ilyen anyagnak, és hogy azokról nem csak az újságíró dönt.  

Kizárta, hogy egy politikai erő befolyásolja a független sajtót, mivel nem ez a működési módja. Hozzátette, hogy nagyon fontos, hogy az emberek bízzanak a független újságírókban.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:20
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­s­­ ­l­­á­­n­­­y­­o­­­k­­ ­­­v­­­á­­­r­n­­­a­­k­­­ ­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
catalina11
2024. március 20. 11:46
mukk 2024. március 20. 11:13 "Kizárta, hogy egy politikai erő befolyásolja a független sajtót, mivel nem ez a működési módja." "Ezt a "független" dumát még kajolja valaki? Nem tudom, miért eröltetik. Lásd még "demokrata", ami szintén zenész. A szemkilövető böszme pl. a "független" sajtó szerint "demokrata". Oknyomozó független Dezső "bemondásra" kizárja a politikai erők befolyásolását. " no és akkor ott van még a kussolásuk, amikor hallgatnak vagy terelnek a számukra kényes témákról. „Ennek a hírszerzési együttműködésnek a részletei idáig titokban maradtak, a New York Times is most tudósít erről először.” Azaz, idáig maga a Times sem tudósított a fentiekről. Egy korábbi New York Times szerkesztő, Bill Keller, mondta, hogy „a sajtószabadság azt is jelenti, hogy megvan a szabadság, hogy valamit ne hozzunk nyilvánosságra, és ezzel a szabadsággal rendszeresen élünk is.” Hozzátehetjük, hogy különösen akkor, amikor az amerikai imperializmus bűneiről van szó"
mukk
2024. március 20. 11:13
"...hány szűrőn kell átmennie egy ilyen anyagnak, és hogy azokról nem csak az újságíró dönt. Kizárta, hogy egy politikai erő befolyásolja a független sajtót, mivel nem ez a működési módja." Mekkora kamukéró ez a manus! Ha nem csak az újságíró dönt, akkor hogy lehet valami független? Ezt a "független" dumát még kajolja valaki? Nem tudom, miért eröltetik. Lásd még "demokrata", ami szintén zenész. A szemkilövető böszme pl. a "független" sajtó szerint "demokrata". Oknyomozó független Dezső "bemondásra" kizárja a politikai erők befolyásolását. Persze, és a Mikulás is létezik, bár azt is tagadják a politikai erők.
RasPutin
2024. március 20. 10:24
Ekrü ••• 2024. március 20. 09:22 • Szerkesztve RasPutin 2024. március 20. 08:28 Búvár Kund 2024. március 20. 07:58 Magyar peti egy nőverő geci!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!