Magyar Péter szerint egy „szimpla családi veszekedésüket színezte ki” a kiszivárgott rendőrségi jelentés

2024. március 19. 11:57

Elismerte Magyar Péter, hogy viharos volt a kapcsolatuk Varga Judittal. A kiszivárgott rendőrségi jelentésben leírt esetre ugyanakkor azt mondta: „szimpla családi veszekedés” volt. Magyar a róla kiszivárgott rendőri jelentést hamisnak nevezte, és ellene indított kommunikációs kampánynak tartja az ügyet.

2024. március 19. 11:57

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Kommunikációs kampánynak nevezte Magyar Péter az ATV műsorában HVG cikkét, amely egy kiszivárgott rendőri jelentésre hivatkozva azt állítja, hogy Magyar megfenyegette korábbi feleségét. Varga Judit volt igazságügyi miniszter ugyanakkor a HVG cikkének megjelenése előtt közzétett egy kapcsolati erőszakról szóló videót a Facebookon. Magyar szerint a volt feleségét megzsarolták, és a kiszivárgott rendőri jelentés pedig – szerinte – hamis.

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar ugyanakkor elismerte, hogy az általa hamisnak vélt jelentésben – amelyet állítása szerint nem látott – leírt eset megtörtént, ám azt szimpla családi veszekedésnek minősítette. Ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy volt olyan heves vitájuk Varga Judittal, ahol a rendvédelem is jelen volt.

Magyar Péter „propagandistának” nevezte a baloldali HVG újságíróját, mivel szerinte Dezső András nem volt kellően kritikus azzal kapcsolatban, hogyan és miért kapta meg a rendőri jelentést, ami Magyar szerint igazából mindössze egy feljegyzés volt. Szerinte azért a HVG-nek szivárgott ki a dokumentum, mert a kormányközeli sajtóban túl feltűnő lett volna a jól megtervezett lejáratása. Nem cáfolta ugyanakkor a rendőrségi dokumentumban szereplő állításokat, amelynek tartalmát legkésőbb a HVG cikkének megjelenése előtt megismerte a cikk szerzőjétől. 

Magyar korábban mindössze annyit emelt ki, hogy soha nem ütötte meg a feleségét, noha ezt senki sem állította róla és rendőrségi iratban sincs ilyen utalás. A rendőrségi iratba szereplő incidenst sem tagadta, ám mindössze szimpla családi veszekedésnek nevezte, amit kiszíneztek a rendőrök.

„Tehát ez egy olyan eljárás, ahol igazából nem is volt eljárás, hanem egy feljegyzést, amit a Készenléti Rendőrség egyik munkatársa készített úgy, hogy egyébként engem nem kérdezett meg senki, nem szembesített az ott leírtakkal, nem kérdezte meg róla a véleményemet, egy ilyen jelentést kiszivárogtatott, vagyis kézbe odaadott egy újságírónak, mégpedig azért egy ellenzéki vagy egy függetlennek mondott sajtóorgánum újságírójának, mert hogyha ezt az Origo hozza le, vagy a Hír TV, vagy a Rogáni propaganda bármelyik médiuma, akkor nyilván sokkal hiteltelenebb lett volna” – fogalmazott Varga Judit ex férje. Ám annak tartalmára nem tért ki.

Az ATV műsorvezetője emlékeztette Magyar Pétert, hogy ő tett először utalásokat arra, hogy vele szemben van egy titkos rendőri jelentés, amit nem kapott meg. Ezt követően reagált Facebook-bejegyzésével Varga Judit, és csak ezek után jelent meg a HVG cikke. A szerző ráadásul a cikk megjelenése előtt megkereste Magyart, aki utólag kérte, hogy a háttérbeszélgetésük tartalma ne kerüljön nyilvánosságra, nem is került.

Magyar ennek ellenére is bírálta a HVG újságíróját, mivel szerinte nem kérdezte meg Varga Juditot sem a történtekről. Korábban ugyanakkor kiderült, többször is kereste a lap a volt minisztert, aki nem reagált ezekre a megkeresésekre.

A házasságára vonatkozó kérdésre Magyar azt felelte, „ez viharos, sokszor impulzív, sokszor nagyon szeretetteljes kapcsolat volt, erről a barátaink sokat beszéltek, és sokat nevettek, hogy igazából mi naponta tudtunk volna elválni, vagy újra összeházasodni.”

Összesen 413 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­s­­ ­­l­­­á­­n­­­y­­­o­k­ ­­v­­á­­­r­­­n­a­k­­ ­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
vanced
2024. március 20. 16:26
Jelentene-e nemzetbiztonsági kockázatot, ha bizonyíthatóan zsarolnák Orbán Viktort azzal, hogy a fia homoszexuális, miközben a politikájának az egyik pillére a magyarok megosztása az LMBTQ veszélyeinek felhánytorgatásával? Jelentene-e nemzetbiztonsági kockázatot, ha bizonyíthatóan zsarolnák Handó Tündét, mint az Országos Bírósági Hivatal elnökét azzal, hogy tudják, a férje homoszexuális orgiákon vesz részt rendszeresen, kábítószer hatása alatt, és ha nem nevez ki bizonyos jelölteket bírósági vezetőnek, vagy kaszál el más jelölteket? Jelentene-e nemzetbiztonsági kockázatot, ha bizonyíthatóan zsarolnák Orbánt azzal a ruszkik, hogy besúgó volt a felesége?
Glück28
2024. március 20. 05:06
Érdekesen szimpla lehetett ez a veszekedés amiről a rendőrség is értesült.
5m007h 0p3ra70r
2024. március 19. 20:32
Ennek a cikknek egyetlen lényeges információtartalma van: "Magyar Péter szerint". Meséljek esetleg a lapos Föld hívőkről?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!