Idén az orbánista Magyar Péter végzi ki 1848-at

2024. március 13. 22:37

1848 mindennek az ellentéte, tagadása, elutasítása, amit az Orbán-rendszer jelent.

2024. március 13. 22:37
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

Nyitókép: Képernyőfotó

„Csupán azért, hogy egy percig se legyen kétséges, az elején leszögezzük: liberális polgári demokrata nem vesz részt a szélhámos szerencselovag, orbánista Magyar Péter gyűlésén, ami meggyalázza 1848 szellemiségét, ellopja az ünnepet a magyaroktól és hamadik utas hazugsággal veri szét, fertőzi meg és osztja meg újra az orbáni fasizmus ellenfeleit. Ezúttal is elszalasztja Magyarország, hogy történelmének legszebb és legdicsőségesebb napjából erőt merítsen, Magyarország haladó identitásával azonosuljon, amely az európai felvilágosodásra épül, az emberi és polgári jogok tiszteletével azonos, amivel Magyarország a történelme során egyetlen alkalommal nem a sötétség oldalán állt.

Az 1848-as polgári forradalom szellemisége tökéletes ellentéte a »keresztény-nemzeti« hamis identitásnak, amely hazugságokra épül, s amely mindenkor ennek az országnak a hanyatlását, pusztulását, történelmi bűneit okozta. A népirtó Horthy-rendszer óta soha nem volt aktuálisabb az 1848-as nemzeti identitás és hagyomány, mint most.

1848 mindennek az ellentéte, tagadása, elutasítása, amit az Orbán-rendszer jelent. Ezen a napon lehetne emlékeztetni Magyarországot arra, hogy nem azonos a horthysta, orbánista keresztényfasizmussal, a »Szent Szövetséggel«, amely a rákfenéje, az igazi átka ennek az országnak. Ennek ellentéte pedig a Habsburg-ellenes, szekularizált, dicsőséges 1848.

1848 igaz, humanista eszméi, a polgári demokrácia és szabadság, a joguralom, a törvény előtti egyenlőség, a szabad választások, szabad parlament, sajtószabadság, március 15-e forradalmi eszméi, polgári és demokratikus berendezkedése lenne az ország igazi énje, és ezt kellene hirdetni. Ebből azonban ebben az évben sem lesz semmi.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:22
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­­­s­­­ ­­l­á­n­y­­o­k­­ ­v­­­á­­r­­­n­a­­k­­­ ­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
templar62
2024. március 15. 15:46
Viszony a birodalomhoz ? Idegenben háborúztatni fiainkat ? Ezekben hogy volna az ellenkezője ?
snipazz-2
2024. március 15. 08:54
És még lélegzik ez a geci???!😳
KBA98
2024. március 14. 17:50
Vannak emberek mint pl. te, akik olyan dolgokba avatkoznak, amihez semmi közük. Te egy patkány vagy, ergo a méregládában a helyed! A kis lion meg királynak érzi magát, csak nem tudja , hogy a villám honnan csapja majd le a fejét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!