Pszichoaktív anyag volt ebben az édességben: visszahívták!

2024. február 13. 11:08

Gyerekek kerültek kórházba miatta.

2024. február 13. 11:08

Kivonják a piacról a pszichoaktív anyagnak számító hexahidrokannabinol kivonatot tartalmazó édességeket Csehországban. Az Infostart szerint a lépésre azt követően került sor, hogy mintegy száz gyermeket és fiatalt kellett kórházba szállítani a HHC-t tartalmazó termékek fogyasztása miatt. A politikusok azután kezdtek nagyobb figyelmet szentelni a témának, hogy a média beszámolt arról, hogy a HHC-tartalmú édességek fogyasztása után 

a gyerekek rosszul lettek vagy részegség tüneteit mutatták.

A HHC fogyasztása az orvosok szerint 24-48 órán át tartó tudatzavarhoz, hangulatingadozáshoz, agresszióhoz és hányingerhez vezethet. A HHC-t tartalmazó termékek bárki számára szabadon hozzáférhetők Csehországban, a gyerekek például automatákból vásárolhattak belőlük. „A kormány nem alszik, hanem egyedüliként Európában törvényt készít elő a tudatmódosító hatással is rendelkező pszichoaktív szerek forgalomból való kivonására” – közölte az egészségügyi tárca vezetője. A cikk szerint amíg az új törvény keresztülmegy a jogalkotási folyamaton, addig a HHC felkerül a függőséget okozó anyagok listájára.

Nyitókép: Illusztráció/ MTI/Lakatos Péter

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. február 14. 23:20
70 kommentből 59 eltűnt - hová és miért?
atti64
2024. február 13. 18:29
MINDEN SZAR MEG AKARNAK ETETNI VELÜNK!!!!!!!!!!!!! JO KIS UKAN SZART IS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2024. február 13. 15:56 Szerkesztve
A hexahidrokannabinol (HHC) a kannabisz növényben is megtalálható, illetve a növény más hatóanyagaiból (kannabionoidokból) laboratóriumban is előállítható pszichoaktív szer. A HHC mint anyag ma már szerepel a tiltott szerek jegyzékén Magyarországon Forrás: https://drogriporter.hu/hhc/ Cseheknek: Nemcsak az ezt tartalmazó édességeket kellene kitiltani, hanem minden ezt tartalmazó élelmiszert.
törölt felhasználó
2024. február 13. 12:50
Kevés undorítóbb dolog van annál, mint amikor valaki a képen látható gurulós kosárkában húzgálja maga után a cipőkről lehullott koszban a szarjait, amiket utána a pofájába fog tömni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!