Túsztárgyalóval vonult ki a TEK az őrjöngő férfihoz, aki túszul ejtett egy nőt és lövöldözni kezdett (VIDEÓ)

2024. február 27. 12:28

Terrorcselekménnyel fenyegetett a férfi.

2024. február 27. 12:28
null

A BRFK nyomozói őrizetbe vették azt a férfit, aki VII. kerületi lakásában kábítószer hatása alatt túszul ejtette nőismerősét. N. Csaba 2024. február 25-én 18 és 23 óra között erzsébetvárosi lakásában fogva tartotta egy látogatóba érkező ismerősét. A fiatal nőt pisztollyal fenyegette, a levegőbe lőtt, majd videótelefonon felhívta a nő édesanyját, akinek szintén azt mondta, hogy combon lövi a lányát. A férfi ezután a 112-t hívta, és azt követelte, hogy rendőrök keressék meg a hölgy egy férfi ismerősét, és vegyék rá arra, hogy felhívja őt, különben ismét meglövi a nőt.

A BRFK tájékoztatta az ilyen esetekben kizárólagossággal rendelkező Terrorelhárítási Központot. A helyszínre kiérkező egység tárgyalója azonnal megkezdte a munkát a nem együttműködő személlyel. A TEK helyszínen lévő erői felkészültek a túszhelyzet végleges felszámolására és az ingatlanba történő behatolásra, végül – közel másfél órás tárgyalás után – sikerült elérni, hogy a fegyveres férfi szabadon engedje a túszt. Kiderült, hogy a fogva tartott nőt nem érte lövés, nem sérült meg, de megfigyelésre kórházba vitték. A TEK műveleti egysége ekkor elfogta a férfit, és átadta a BRFK munkatársainak.

A fővárosi nyomozók a lakásban lefoglalták az elkövetéshez használt gáz- és riasztófegyvert. Mivel a helyszíni adatok alapján a férfi kábítószer hatása alatt állt, őt is kórházba vitték, ahol rendőrök őrizték. Február 26-ára tisztult ki annyira, hogy a BRFK nyomozói gyanúsítottként ki tudták hallgatni. N. Csaba beismerte, hogy 

kokaint fogyasztott, amire másfél liter vodkát (!) ivott meg, emiatt állítása szerint nem emlékezett a történtekre. 

Azt mondta, hogy nem is ismerte a férfit, akivel a fenyegetések eredményeként fel akarta magát hívatni. A gyanúsítottat a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályán őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

(via Police.hu)

Nyitókép: Police.hu

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2024. február 27. 15:52
Csodálkozol a kokainistán s nem érted? Gondolkozzál az okain is tán - s megérted! /Kosztolányi Dezső/
ghelmddfd
2024. február 27. 14:51
azt követelte, hogy rendőrök keressék meg a hölgy egy férfi ismerősét, és vegyék rá ---------- 1. A követel egy bullshit hang, nyelvkakilási halandzsa. 2.Rendőrár? Nem, hanem libernyáksmasszer, dolga nem van az ar-ra-re stumával, a rendvel,a rációval. 3. Nem hölgy, nem férfi, nők már nem vannak. 4. És? És? Hát nem rakják ezek a libernyáksmasszerek?
ghelmddfd
2024. február 27. 14:46
TEK az őrjöngő férfihoz, aki túszul ejtett egy nőt és lövöldözni kezdett (VIDEÓ) Terrorcselekménnyel fenyegetett a férfi. ------------------ 1. Nem őrjöng, hanem örjöng, uer stumától, dicső hang. 2. Nem férfi, hanem baru, úra, dühor, de nők, ana partikelek nem vannak. 3. Nem hoz, ez nem Örményia, hanem nak-nek. 4.Nem kezd, hanem entered. 5. Nem fenyeget, hanem dúrvat. 6. Csele izé? Nem rakem a hangot, de a libernyák TEK már magaja a terror. A TEK illegitim, a butaká is; a magyar nyelv indogermán és germán nyelv.
Welszibard
2024. február 27. 14:19
Érdekes, hogy arra bezzeg emlékezett, hogy 1,5 liter vodkát ivott és kokaint vett be. az életveszélyes fenyegtésre meg nem. Bírom én az ilyen őrjöngőket. Mivel bevallotta, hogy szándékosan alkalmazott tudatmódosító szereket, így így az élet kioltását kilátásba helyező közveszélyes cselekedete nagyobb súllyal kell hogy latba essen. Én javító-nevelő munkát is javaslok, hogy ne nekünk kelljen fizetni az ellátását a börtönben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!