Tölgyessy Magyar Péterről: Nyolcadik vonalbeli állásokat töltött be a rendszerben

2024. február 23. 20:23

„Láttunk már karón varjút” – mondta a történtekről, illetve az ellenzéki reményekről a jogász, közgazdász, aki ismét a Partizánnak adott interjút.

2024. február 23. 20:23

„Már megint a csodában hisz az ellenzék, azt gondolják, az égből jön valami, és az megoldja a dolgot. Hisz abban, hogy majd a külföld megoldja, vagy valaki majd ledobja az atombombát” – mondta Magyar Péter átállása kapcsán Tölgyessy Péter a Partizán péntek esti adásában. A jogász, közgazdász úgy fogalmazott, betegségtünetnek tartja, ami a kormánynak nekitámadó volt Diákhitel Központ-vezető – ahogy a Magyar Hang nevezi: a „rendszerkritikussá vált jogász” – körül zajlik. Hozzátette, ha bármelyik ellenzéki érzelmi állampolgárt megkérdeznénk, nagyjából ugyanazt mondaná, amit Magyar.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Lattmann Tamás

Facebook

Idézőjel

Olvasom, hogy Magyar Péter már von Stauffenberghez hasonlítja magát.

Ebben semmi nincsen, az ellenzéki közvélemény mondatait mondja fel. Igaz, ezt olyan valaki teszi, aki egy másod-harmadvonalbeli fideszes politikus férje volt, s körülbelül nyolcadik vonalbeli állásokat töltött be a rendszerben. Ez az újdonság”

– mondta.

Tölgyessy szerint, ha konkrét visszaélésekről is szó esne Magyar nyilatkozataival, azzal „lehetne valamit kezdeni”. Kitért arra is, az ellenzéki szavazókban óriási vágy van, hogy „kimondjuk végre: ez szörnyű, ez elviselhetetlen, s amikor egy volt fideszes mondja nekik”, rögtön kinevezik hősnek.

Őszintén szólva, láttunk már karón varjút”

– jegyezte meg Tölgyessy, felidézve Simicska Lajos esetét.

Az interjúban Tölgyessy egyebek mellett beszélt arról is, szerinte az államfő posztról lemondott Novák Katalin Orbán potenciális utódja lehetett volna. Szerinte Novák Katalint „nem azon a szövőszéken szőtték mint az átlag fideszest”.

Beszélt arról is, az ellenzék nem képes valódi alternatívát képezni a kormánnyal szemben.

Nyitókép: Magyar Péter Facebook-oldala

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2024. március 27. 08:11
A Tölgyessy egy okos,nem gyűlölködő srác volt-EMIATT "csinálta ki" a "zsidó kemeny mag" már 90 őszén ,az önk .választást követően azonnal,mint frakc.vezetőt-majd 1991ja 21 a paksi frakc .ülés éjszakáján-amikor a Kis János meghirdette,hogy össze kell állni a maszoppal,és a "nyakukba ülve érvényesiteni az érdekeket". Ezt a Péterrel nem tudták volna,ugye..
orygabor
2024. március 27. 07:07
Nem nyolcadik vonalbeli fizetésért.
rocktoberi-2
2024. február 25. 18:53
Magyar Péter. Magyar, magyar magyar…….nem román ez?
papalimapapa
2024. február 24. 20:21
Némi SZDSZ szájszagot érzek, még akkor is, ha Némethet leminősíti. Ez a buké itt van még mindig a magyar közélet levegőjében. Kéne már egy igazit szellőztetni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!