Ma 70 éves a Modern Talking egyik fele

2024. február 07. 15:57

Ennyi idős lett Dieter Bohlen, a nyolcvanas években sikeres Modern Talking frontembere. Van, aki szerint bűn, hogy rászabadította a poppiacra a jelzett duót.

2024. február 07. 15:57

A német Dieter Bohlen már egészen fiatalon dalokat írt könnyűzenei formációknak, majd a B-kategóriás előadók után gondolt egy merészet és maga állt a színpadra Thomas Anders társaságában. A Modern Talking a Bee Gees zenei örökségére épített, ám hangzásában még inkább divatos változattal állt elő. Nem mellékesen a kétfős fiúcsapat a fiatal lányok fantáziáját is megmozgatta, különösen az egzotikus kinézetű Thomas Anders.

Dieter Bohlen ma 70 éves.
Fotó: AFP/DPA/Michael Bahlo

A Modern Talking 1984-től hihetetlen lemezeladási statisztikákat produkált, Magyarországon is hamar a fiatalok egyik kedvence lett. A sikerszéria azonban nem tartott sokáig, a pletykák szerint leginkább azért, mert Thomas Anders felesége nem jött ki Bohlennel. Olyannyira nem, hogy végül felbomlott a Modern Talking. Bohlen nem esett kétségbe, menedzserként is reflektorfénybe került, ő fedezte fel például C. C. Catch-et, a Modern Talking-hangzás női változatát. Később dolgozott Bonnie Tylerrel, olyannyira nagy sikerrel, hogy Tyler neki köszönhetően a német piacon is különleges sikereket ért el.

A ma 70 éves zeneszerző, producer és előadó a kilencvenes években a divatos techno és dance irányzatát is kipróbálta, ám ott már kevés eredménnyel. A Modern Talking 1998-ban aztán visszatért, kezdetben sikereket is ért el, ám 2003-ban ismét bedobták a törölközőt. Bohlen számtalan német tehetségkutató tévéműsorban kapott szerepet zsűritagként és az sem ingatta meg a népszerűségét, hogy többször is plágiumváddal illették. Ami kétségtelen, a 160 millió eladott lemez, amelyhez a neve köthető, a legsikeresebb német zeneszerzők és producerek közé emelik. 

Nyitókép. A Modern Talking. Thomas Anders (balra) és Dieter Bohlen. Fotó: AFP/DPA/Fryderyk Gabowicz

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiritmonger
2024. február 08. 07:32
A Modern Talking azért volt zseniális, mert alapvetően egy rockgitáros írta a zenét. A Modern Talking dalai tisztességgel össze vannak rakva, a szólamok, a dallamok, az akkordmenetek, harmóniák jók, a helyükön vannak. A dalokra jellemző, hogy más hangszerelésben is teljesen jók, a rock/metál átiratok úgy is kiváló nóták, hogy ha az ember nem ismeri az eredetit.
hannibal2
2024. február 07. 17:23
Terroristák kihallgatásához sem használnám a "zenéjüket", mert vannak emberi érzéseim.
Rodolfo
2024. február 07. 17:09
Megkerülhetetlen zenekar volt, valljuk be. A búcsúk és majálisok állandó háttérzenéje, a 80-as években meg a balatoni nyaralások nélkülözhetetlen kulturális hozzávalója. Az, hogy még az Italohoz képest is nyanyatempó volt, az már más téma. Dieter eléggé kiplasztikázta magát, biztos a másik MT-os krapek is botoxol.
Oldalkosár
2024. február 07. 17:08
Imádtam a duót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!