Gyávaságról és bátorságról

2024. február 22. 15:13

A politika mára a rosszarcúak showbiznisze lett. A dolog bevált, a világ összes diktátor-aspiránsa az orosz potencianövelő receptet kezdte másolni.

2024. február 22. 15:13
null
Batka Zoltán
Batka Zoltán
Népszava

„A politika mára a rosszarcúak showbiznisze lett. Sőt, minél hitványabb alak valaki, annál hajlíthatóbb, így alkalmasabb arra, hogy kampányguruk politikai terméket faragjanak belőle. Így lett az aktakukac Putyinból félmeztelenül lovagló macsó. A dolog bevált, a világ összes diktátor-aspiránsa az orosz potencianövelő receptet kezdte másolni, stréber segédkönyvelőkből, gyűlölködő kishivatalnokokból lettek szuperhősök, a politikai macsóizmus csúcstermékei, idővel a modern brandépítés jegyében már egyetlen jelre, betűre lepusztítva.

»V« mint Viktor.

Mármint Viktor Janukovics. Az ukrán hazaáruló, aki addig szolgálta helytartóként Putyint, hogy ukrán  nép visszakergette Oroszországba. Mint kiderült, a »nép embere« elképesztő luxusban élt, még a vécékeféje is aranyozott volt, talán külön címzetes államtitkár sikálta utána a budit.

Amúgy van másik Janukovics is, a névleg magyar unokaöccs, aki szintén Putyint szolgálja, szintén kockás ingben játssza a nép emberét, szintén irgalmatlan luxusban él és őt is fenyegeti, hogy ha végleg túlfeszíti a húrt, akkor Oroszországban kell majd menedéket kérnie. Ha nem is szükségszerűen lesz így, ám azért megeshet, mivel a valóságban bizony  a magyar szuperhős is elég félős alak.”

Nyitókép: AFP/Pavel Bednyakov

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syr Wullam
2024. február 23. 07:25
"A politika mára a rosszarcúak showbiznisze lett." Na és? Az újságírás is. 🤨
Majdmegmondom
2024. február 23. 06:13
Hmmm, hamar összeöklendeztél egy néhány dollárt érő ökörséget, de gondolom van annyi eszed, hogy te sem hiszed el. De ha már diktátorozunk, ne felejtsük el Gyurcsány Fletót, vagy Biden kollegát is nevén nevezni...
nnjohn
2024. február 23. 05:09
Vajon a "B" kezdőbetűs firkászok mijapicháért ilyen alpári mocskosszájúak ????? BARTUS BATKA BAYER BOLGÁR stb...
quantum
2024. február 22. 21:58
Gyóóóógyszert beeeeeveeeeennnnniiiii, te barom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!