Kérjük vissza a hőseinket!

2024. január 03. 23:21

2024. január 03. 23:21
L. Simon László
L. Simon László

Napjaink woke és cancel culture őrületében egyre több olyan kísérlettel szembesülünk, amely át akarja írni a történelmet. S ez a szándék elválaszthatatlan attól a jól megfogható identitásromboló politikai céltól, hogy megfosszanak bennünket a hőseinktől. A deheroizálás nem új keletű dolog, az európai kultúra hanyatlásának jól kitapintható jele, s egy­értelműen a kommunista, marxista, neomarxista politikai narratívák sajátja. Szalay Károly szerint „a deheroizálás 1920-ban válik hazai jelenséggé. A kommunisták révén. Ez a tendencia 1945 után fölerősödött annak érdekében, hogy a megszállt magyarok lelki ellenállását, nemzet­tudatát, nemzeti önbecsülését összezúzza”. Mindez számtalan formában képes a felszínre törni: az öncenzúrából levezethető finom átmaszkírozástól, azaz egy karakter jelentőségének vizuálisan is kifejezhető tompításától egészen a határozott rombolásig, a múlt kiradírozására tett kísérletekig.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. január 10. 18:34
Melyik L.Simon az igazi? Ez? L. Simon László közpénzből: "szétbaszott zsidó kurvák ... https://kuruc.info/r/6/76576/ vagy ez? https://mandiner.hu/belfold/2024/01/kerjuk-vissza-a-hoseinket Itt http://www.lsimonlaszlo.hu/ még most is a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója. Mikor veszi észre, hogy lejárt az ideje?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!