Intim felvételek készültek egy ritka állatfajról a Kunságban (videó)

2023. november 22. 21:51

A sávos pohókot Kunpeszéren kapták lencsevégre.

2023. november 22. 21:51

A kunsági természetvédők terepbejárás közben egy különleges lepkével találkoztak – derült ki a Kiskunsági Nemzeti Park hivatalos oldaláról. 

Mint írták, a sávos pohók az őszi szövők családjába tartozik. Sötétbarna szárnyain halvány pikkelyezettség figyelhető meg, amelyeken keresztbe egy-egy világos sáv húzódik, valamint az elülső szárnyakon két körfolt is látható. 

Hozzátették, hogy imágók szeptember elején kelnek. A párzást követően csomókban álló, barna-fehér sávos petéiket gyermekláncfűre, keszeg salátára hölgymál- és oroszlánfog fajokra rakják.

A Kunpeszér környékén megfigyelt egyedről petézés közben videó is készült.

A felvételt alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2023. november 23. 00:13
Lepke.
Namond
2023. november 22. 23:48
Intim? Talán éppen Káma Szutrát követve szaporodik a sávos pohók? Mandi uncsi ám a sok bulvár (és propaganda). A Prosti Srácok és a 444 erősen fertőző, nem kéne vegyülni.
SyncBaer
2023. november 22. 22:17
Jó neve van! Volt humora annak, aki elnevezte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!