Internetes csalás áldozata lett Reviczky Gábor (VIDEÓ)

2023. november 10. 19:22

„Kérem, nagyon figyeljenek oda, mert ez a fajta, nagyon magas fokú átverés egyre gyakoribb a Facebookon” – mondta.

2023. november 10. 19:22
null

Reviczky Gábort, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt több tízezer forinttal károsították meg internetes csalók – derült ki a Police.hu oldalán. Mint írják, a rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére. 

A színművész a videóban elmondja, a közösségi médiában akadt rá egy hirdetésre, amelyben egy cég százéves fennállása alkalmából egy 350 ezer forintos horgászorsót mindössze 36 ezer forintért kínált. A színész ugyan először gyanakodott, de mégis úgy döntött, hogy megrendeli a terméket és mellé egy 33 ezer forintért hirdetett binokuláris távcsövet. A csomagot megkapta, de az mást rejtett, mint amire Reviczky joggal számított volna. 

Csupán egy szakadt zacskó érkezett a küldeményben, amiben egy nagyjából 2500 forintos horgászorsó és egy játéktávcső lapult. 

Szerinte ezzel „nemhogy távolra nem lehet látni, közelre sem lehet látni”. 

A színész a videó végén úgy fogalmaz: 

„Kérem, nagyon figyeljenek oda, mert ez a fajta, nagyon magas fokú átverés egyre gyakoribb a Facebookon”.

Itt tekinthetik meg a színész beszámolóját:

***

Nyitókép: FICSOR MARTON

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makutsi
2023. december 06. 19:21
Nem tudom, miért van az, hogy ha egy videóra klikkelek a Mandineren, annak a hangja sose hallható, a youtube-on kell megnézni az adott videót, hogy a hangját is halljam.
P.Béla
2023. november 11. 16:03
"I feel the earth move under my feet Ezzel együtt hiányolom a történetben szereplő cég nevének megemlítését.." Gondolod, hogy a csalást egy létező, elérhető cég nevében követik el? Tele van a Facebook ilyen hirdetésekkel, különösen műszaki cikkek, gépek hirdetéseivel. A csúcs egy lézeres hegesztő és vágó gép nagyon olcsón. Több multi cég, mint gyártó nevét is használják csalinak. Aki bedől nekik, az meg is érdemli. Hegesztőpisztoly méretű, egyfázisú villásdugóval, ami max 16 amperrel terhelhető, de teljesítményre meg 8 kW-ot adnak meg. Akinek van némi fogalma a kW-os teljesítményű lézerekről az látja, hogy a hirdetett eszköz műszakilag lehetetlen. Létezik lézeres hegesztő berendezés, de az egy kisebb szekrény méretű és 10 millió fölötti összegért vásárolható. Egy ilyen berendezés hegesztő pisztolyának demó videóját használják. Jeleztem a Facebooknak a 100% bizonyosságú csaló hirdetést, de nyilván nem tesznek semmit, mert elesnének a csalók által fizetett hirdetési díjtól.
freely
2023. november 11. 12:43
Gondolom vannak Budapesten is nagyon jó horgászboltok, ahol nem verik át az embert. Meg lehet nézni a cuccot és ha gond van vele, másnap vissza lehet vinni.
bornemissza-3
2023. november 11. 12:12
Mi ebből a tanulság: 1) Soha nem veszünk semmit a Facebookról. 2) Legjobb, ha egyáltalán nem is járunk a Facebookra. 3) Csakis igazoltan megbízható helyről vásárolunk, amit legalább ezer valós vásárló visszaigazolt, aki 99%-ban elégedett volt. 4) Ha valamit a tizedére értékelnek le, az minimum azt jelenti, hogy annál nem lehet több az önköltségi ára se, tehát egyébként 900%-os haszonnal árusítják. Ami akkor is lopás, ha azt kapjuk, amiért fizettünk. 5) Nincs a világon olyan horgászorsó, ami 350 ezer forintot érne. Hacsak nem 24 karátos aranyból van. 6) Hacsak nem bálnát akarunk fogni vele, ugyanolyan jó a tízezerforintos is. 7) Ha valami kicsit is gyanús, akkor nem veszünk még valamit is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!