Nagy bajban a Norbi Update: megindult ellene a végrehajtási eljárás

2023. október 20. 17:49

Tekintettel arra, hogy a vállalkozás nem teljesítette a törvényben előírt fizetési kötelezettségét, a GVH a végrehajtás foganatosítását átadta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak – mutatott rá a GVH.

2023. október 20. 17:49

Korrábban lapunk is megírta, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata szerint a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat, ezért a hivatal 40 millió forintra bírságolta a céget. A GVH szakemberei bő egyéves időtartamot vizsgálva 280 videóbejegyzést néztek át, és arra jutottak, hogy azok megtéveszthették a fogyasztókat a termékek összetételét, hatásait, a cég piaci pozícióját, illetve egy termék esetében annak forgalmazhatóságát illetően.

Tekintettel arra, hogy a vállalkozás nem teljesítette a törvényben előírt fizetési kötelezettségét, a GVH a végrehajtás foganatosítását átadta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak

– mondták el a növekedés.hu-nak a GVH-nál. A hivatal azt is hozzátette, hogy a nemzeti versenyhatóságnak 

jelenleg nincs pontos információja a kiszabott bírság, illetve végrehajtási bírság behajtásáról, vagy a végrehajtás sikerességéről.

Nyitókép: MTI / Kovács Attila

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
donciccio-2
2023. október 21. 09:51
Ő nem a Lánchídat vagy a Nyugati pályaudvart adta el hanem ezt az izét a lófejű felesége meg az ,,fitnesszedzéseket" . Eddig ment a ,,brand" , most ki kell találni valami mást.
Isten jobb keze
2023. október 21. 02:07
Reméljük rz szt jelenti, hogy kifognak kopni a köztudatból! Könyörgöm legalább minden héten igy, vagy úgy az arcunkba tolják őket, kassan 40 éve! Persze hogy meguntuk őket…
bagira002
2023. október 21. 00:52
Na majd a Gyurcsány klán megtanít vérnyomás csökkentő nélkül élni egészséges életmóddal Organikus kajákat nem az áruházak polcán keresed hanem a természetbe kijársz szöcskézni . :)
bagira002
2023. október 21. 00:46
2026 választás után a Gyurcsány klán győz , na akkor lesz az igazi natúr tudatos életmód nem tudod megvenni a hízlaló kajákat . Csordajárásra legelni kijársz , sőt az evésről leszoksz . :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!