Viharszörny szabadul Magyarországra, megérezzük a hurrikánt mi is!

2023. szeptember 22. 17:33

Hazánknak is jut a Margot hurrikánból.

2023. szeptember 22. 17:33
null

Egy jókora ciklon Északnyugat-Európa térségében legyengült hurrikánokat szipkáz be, egymás után hármat: a második, Margot maradékából hazánk is kap esőt a hétvégén – írta meg a 24.hu. A lapnak nyilatkozó Molnár László meteorológus kifejtette, hogy „egymás után három olyan hurrikán is született az Atlanti-óceán trópusi régiójában, amely közvetlen hatást gyakorolt vagy gyakorol Európára, sőt még Magyarországra is”.

 

Ritka, hogy három hurrikán is bekapcsolódjon egy Európa közelében örvénylő ciklonba. 

 

Az így létrejött „viharszörny” kezdetben a passzát égövben délkeletről északnyugat felé vonul, majd a Föld forgásából adódó Coriolis-erőnek engedelmeskedve nyugat felé veszi az irányt.

A szakértő arról is értekezett, hogy a szombati esőnek jó része az Atlanti-óceán egyenlítői régiójából származik, a Margot hurrikán tevékenységéből fakadóan.

Nyitókép: Pixabay

 

 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. szeptember 24. 19:29
Mindenki túlélte a viharszörnyet? És a beszipkázást?
krisztoforo48-2
2023. szeptember 23. 13:14
Na hol van a "Viharszörny" szerencsétlenek?
Kormánypárti2
2023. szeptember 23. 08:11
Szóval jön a világvége? Rossz hírem van, a ballibsiken még ez sem segít. :))
nagymester-b-2
2023. szeptember 22. 23:15
Sose vót itten hurrikán. Most meg rögtön 3 egyesül egy ciklonnal. Hát a jó kurva anyátokat találtok ki ilyen baromságokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!