Perintfalvi Rita szerencsétlensége, hogy rossz korban született

2023. szeptember 16. 11:51

Talán ha az anyukája is oly' lelkes híve lett volna az abortusznak, egy hajszálnyival jobb hely lenne a világ.

2023. szeptember 16. 11:51
BAYER Zsolt
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Bádog blog

„Most akkor nagy türelemmel, tényleg.

Perintfalvi Rita – van-e, ki e nevet nem ismeri? – megnézett egy képet a demográfiai konferenciáról, s feltámadt lelkének szennyes indulatja. Hogy miért? Természetesen azért, mert a képen papok láthatóak. Perintfalvi Rita pedig, aki a véle egylényegű, nyugatifény nevű, 1953-ból itt felejtett iskolaújság szerint »neves teológus«, nem bírja elviselni a papokat. Így aztán a kép láttán felmondja a teljes wok, neoakármi és cancel közhelyszótárat, ezt is az igazán ostoba, földhözragadt lumpenprolik bántóan rossz stílusában, s az igazán buták ellentmondást nem tűrő agresszivitásával.

Perintfalvi Rita szerencsétlensége, hogy rossz korban született. Tényleg: »Nem tudtam nem észrevenni, hogy akik a legnagyobb hívei az abortusznak, már mind megszülettek valahogyan« – az öreg Ronald mondta el egyetlen mondatban a lényeget. Szóval Perintfalvi rossz korban született, mert neki 1953-ban nyílt volna igazi tér egyházi ügyekben, de talán még a Kádár-korban is elbíbelődött volna a papokkal az Állami Egyházügyi Hivatal élén.

Sajnos azonban, itt maradt, ránk, ez a »nő«. Talán ha az anyukája is oly' lelkes híve lett volna az abortusznak, egy hajszálnyival jobb hely lenne a világ.

De nézzük a jó oldalát a dolognak: a puszta tény, hogy Perintfalvi Rita létezik, segít nekünk gyakorolni a türelem erényét, nap mint nap.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Perintfalvi Rita

Facebook

Idézőjel

Nem a katolicizmus a legnőgyűlölőbb vallás a képen megjelentek közül, hanem az ultraortodox fundamentalizmus!

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik