„Kína” – Róna Péter megfejtette a Liszt Ferenc reptér visszavásárlásának ügyét

2023. szeptember 12. 12:18

A közgazdász szerint a jövőben majd nem Magyarország, hanem Kína fogja eldönteni, hogy ki utazhat Ferihegyen.

2023. szeptember 12. 12:18
Róna Péter

„A kormány nem az országnak, hanem valakinek a megbízásából akarja megvenni a Liszt Ferenc repteret – vélekedett a Klubrádióban Róna Péter. Azzal kapcsolatban, hogy ez a valaki mégis ki lehet, azt a közgazdász meg is fejtette: Kína.

Ez a valódi cél

Róna Péter arra is rájött, hogy ez miért jó Kínának. Meglátása szerint ugyanis a négymilliárd eurós üzlet után Kína

még inkább azt csinálhatna nálunk, amit csak akar.

Jelen esetben ez Róna Péter szerint azzal a következménnyel jár, hogy „nem Magyarország fogja majd eldönteni, hogy Ferihegyen ki száll le és ki fel – hanem Kína”. A közgazdász ehhez még azt is hozzátette, hogy mindez pedig akkor történik, „amikor az egész Európai Unió azon fáradozik, hogy a kínai kapcsolatait leépítse, Kína befolyását csökkentse”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI / Magócsi Márton

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 12. 19:46
>>>MrStokes 2023. szeptember 12. 15:21 Az állam 51%-ot vásárol meg, a másik részét Qatar fogja megvenni. <<< Már megint a shemagos fejű kínaiak.
Hangillat
2023. szeptember 12. 18:24
Kína ? Kín a fejében! Többségi állami részvény ellenére nyilván lesz felszíni, beépülő kínai mélyállam, valamint hússárkány tenyésztés, legendák, amelyek a háziállatként tartott sárkányhúsevést itt valósítják meg.
luisbathhelena
2023. szeptember 12. 18:13
Lengyel László 2. A hilyesegeibol semmi nem jött be. 2010: fel éven belül meg ukik az Orbán kormány mert a nyugati befektetok... Vén hülye...
zsírgyík
2023. szeptember 12. 18:07
Vén idióta fasz! Persze az soha nem zavarja őket amikor a haverjai amerikaiaknak vagy angoloknak adnak el valami értékes állami vagyont fillérekért, majd csak ki veszik a hasznot! Olyankor kussolnak! Rohadj meg!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!