Eljöhet az a pont, hogy Gyurcsány taktikát vált Budapesten – elemző a Mandinernek

2023. szeptember 28. 20:47

Karácsony botrányaiból csak a DK tud jelenleg profitálni az ellenzéki oldalon – mondta Deák Dániel.

2023. szeptember 28. 20:47
Baranya Róbert
Baranya Róbert

„Önmagában attól, hogy Karácsony Gergely hétről-hétre lebukik valamilyen hazugsággal és a külföldi támogatások hátteréről továbbra sem ad egyértelmű magyarázatot, csökken a hitelessége, a támogatottsága és a pozíciója. Ez pedig Gyurcsány Ferencnek nagyobb mozgásteret ad” – mondta kérdésünkre a jelenlegi helyzetet értékelve Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. 

Emlékeztetett: az ellenzéki sajtó is arról írt nemrég, hogy Gyurcsány Ferenc azt szeretné, hogy a DK-s polgármesterek legyenek többségben Budapesten és a Fővárosi Közgyűlésben is, így az ő akarata érvényesüljön Karácsonyéval szemben. Az is elképzelhető ugyanakkor, hogy a mostani botrányok olyan mértékben erodálják majd a főpolgármester támogatottságát, hogy a Gyurcsány Ferenc azt mondja: más személyre van szükség és saját jelöltet indít. Deák szerint 

Gyurcsányék végső célja, hogy másik főpolgármester vezesse a fővárost: vagy DK-s vagy DK-közeli. 

Kérdésünkre elmondta: „más nem nagyon tud profitálni Karácsony botrányaiból vagy népszerűségcsökkenéséből csak a DK, amely a baloldal meghatározó pártja és minél több polgármesteri hely megszerzésére törekszik.”

Ilyen felállásban pedig kiiktathat olyan más polgármestereket, mint Karácsony párttársát, az I. kerületet vezető V. Naszály Mártát. „A Momentum pedig jelenleg a saját belső problémáival van elfoglalva, nincs karizmatikus vezetőjük, ahogy a DK-nak, így ők sem rúgnak labdába Gyurcsányék mellett” – mondta Deák Dániel. 

Nyitókép: Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő egy kampányeseményen 2019. október 12-én. (Fotó:MTI/Balogh Zoltán)

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 05. 19:57
Dani és Robi…ne röhögtessetek…:)
KBA98
2023. szeptember 29. 12:06
Remélem, hogy eljön az ideje a dk szétoszlásának is!
john-lennon-a-libsik-kiralya
2023. szeptember 28. 22:08
Elmondom mi lesz: a dk és az ellenzék csak rá fog jönni, hogy hülyeség nem beállni Karácsony mögé, mert úgyis a fidesz nyer, ha nem ezt teszik. Lehetséges, hogy már rá is jöttek, csak taktikáznak. Karácsonyt pedig újra fogják választani Pesten, mivel komolyabb változás nem történt azóta, amiért a fideszt utálók megszerették volna őket, akármennyire is kielemzi valamelyik nagyokos minden nap, hogy Karácsony mennyire meggyengítették a botrányok.
Palatin
2023. szeptember 28. 21:51
Megfejtettem, hogy mi Karácsony "értéke" Gyurcsány számára. Gyurcsány egy akolba akarja terelni azokat, akik Orbánt nem szeretik. Már volt egy próbálkozás, hogy egy szimbólumot (O1G) találjanak arra, ami az Orbán-gyülölöket egy karámba tudná terelné. Ez megbukott, inkább Orbán táborát növelte. Karácsony is egy ilyen szimbólum. Gyurcsány is tudja, hogy Karácsony semmire sem alkalmas, azt is tudja, hogy a nök többsége rászavaz, bármilyen tesze-fosza is. Karácsony csak arra jó, hogy úgy tegyünk, mintha még ez a tökfilkó is alkalmas lenne, hogy a Fidesznek riválisa legyen. Tehát vele a Fidesz "megalázása" a cél. De Karácsony jónak tünik Gyurcsány szemában erre a célra. Akik Karácsonyra szavaznak, azok is tudják, hogy ö semmire nem jó. Miért teszik mégis? Az utcai vandálok sem azért verik be a buszvárók ablakait, mert az nekik úgy tetszik. Azért teszik, hogy a honfitársaikat bosszantsák, kárt okozzanak nekik. A gyurcsányistákat ugyanez a "szellemiség" motiválja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!