Honnan jön ez a „halál kultúrája” marhaság, amit most Kövér László is eltanult?

2023. augusztus 16. 11:21

Na, innen meríti a szellemi muníciót Kövér & co. - és lesz ez még rosszabb.

2023. augusztus 16. 11:21
null
Antoni Rita
Antoni Rita
Facebook

„Honnan jön ez a »halál kultúrája« marhaság, amit most Kövér László is eltanult? Látom, hogy a kommentelők közük sokan küldenék elmegyógyintézetbe a házelnököt, akinek egy-egy buggyant ötletért tényleg nem kell a szomszédba mennie - de higgyétek el, hogy ez most nem az ő fejéből pattant ki. A »halál kultúrájától« való félelem gondolata - egészen pontosan annak népszerűsítése - a »genderideológia« elleni kultúrharc anyjától, az ultrakonzervatív szerző Gabriele Kubytól származik, aki a Harry Potter ostorozása után megírta «A nemek forradalma« c. művét, és összespanolt XVI. Benedek pápával. Onnantól nem volt megállás, a halál kultúrájával kapcsolatos dörgedelmek zengtek minden katolikus templomban, majd bepofátlankodtak a politikába is. (Részletesebben erről lásd a kommentben linkelt korábbi írásomat.) 

Annak, aki esetleg az abortusz- az LMBTQ- vagy a feminizmusellességet szimpatikusnak találja e diskurzusban, szólok, hogy a »halál kultúráját« vizionálók álma a mélykatolikus dogmák alapján berendezett világ - melyben a szüzességet meg kellene őrizni a házasságkötésig, és a házasságon belül annyi gyereket kellene vállalni, amennyi fogamzásgátlás nélkül megfogan. Így már azért nem jön be annyira, ugye? 

Kuby könyve szerint - mely együgyű, jajongó hangvételű, és nyomokban sem észlelhető benne a szerző szociológus végzettsége - a genderideológia a nácizmus és a kommunizmus bukása után a totalitarizmus új formája, amely leszámol a nő és a férfi létezésével, a családdal, a nemzettel, betör az iskolákba és az állami intézményekbe, és a »halál kultúráját» képviseli. 

A »halál kultúrája« nemcsak az abortuszra vagy az eutanáziára vonatkozik, ahogy esetleg gondolhatnánk, hanem lényegében egyenlő minden olyan véleménnyel, amely elfogadja a szexualitásnak a szaporodástól független formáit (többek közt a heteroszexuális aktusok 99 százalékát). Kuby J. D. Unwin antropológus Sex and Culture c., közel száz évvel ezelőtt megjelent művére hivatkozva állítja, hogy minél inkább korlátozza egy társadalom a szexualitást, annál fejlettebb. 

Kuby szerint az, aki nem hisz a konzervatív-katolikus dogmákban, csakis egy erkölcsi korlátokat nem ismerő, mindenen és mindenkin átgázoló ösztönlény lehet, a (Ratzingertől vett kedvenc szava) »relativizmus« híve, azaz olyan, akinek minden belefér és nincs stabil értékrendje. Az a társadalom, amely demokratikus, és tolerálja a különböző vallásokat és világnézeteket az »igazság« ( = konzervatív katolicizmus) kötelezővé tétele helyett, Kuby véleménye szerint óhatatlanul pusztulásra van ítélve. Na, innen meríti a szellemi muníciót Kövér & co. - és lesz ez még rosszabb”.

Nyitókép: Képernyőmentés

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. augusztus 27. 06:03
Még a halálfaszának is van kultúrája, ahova te fogsz menni túrázni dagadt szivi.
Krupp Skya
2023. augusztus 26. 21:43
ÁVH-s picsa nem érthet mindenhez elé ha az ÁVH-hoz ért.
Krupp Skya
2023. augusztus 26. 21:24
Ki ez a dagadt picsa? Lassan eléri a padödö méretet
zavulon
2023. augusztus 21. 13:20
Élőfába köss inkább bele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!