Foszforbombák kerültek elő a Zala vármegyében

2023. június 21. 09:37

A robbanóeszközök egy családi ház kertjében végzett földmunkák során kerültek elő.    

2023. június 21. 09:37
null

Különleges, foszfortöltetű második világháborús robbanóeszközök kerültek elő a Zala vármegyei Sárhidán – közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede szerdán a Facebook-oldalán.

Azt írták, hogy a robbanóeszközök egy családi ház kertjében végzett földmunkák során kerültek elő.    

Miután a tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy a területen több veszélyes robbanótest is lehet, a terület átvizsgálásának idejére a Petőfi utca egy szakaszát lezárták. A műszeres átvizsgálást követően húsz, második világháborús eredetű, 8 centiméteres, foszfortöltetű magyar aknavető gránátot ástak ki a katonák. A robbanóeszközöket a tűzszerészek a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kafabatka
2023. június 21. 18:34
Elszaporodtak a magyartalan írások. Ezek már mesterségesen intelligens fogalmazványok. Tanítanunk kell ŐT!
Coupdetat
2023. június 21. 14:41
"Foszforbombák kerültek elő ... " ... "8 centiméteres, foszfortöltetű magyar aknavető gránátot ástak ki a katonák." Akkor bombák vagy gránátok ??? ----------------------------------------------------------------------------- Orbán Viktor: "A globalisták mind mehetnek a pokolba, én Texasba jöttem" " Magyarország messze van attól, hogy globális szuperhatalom legyen." (de szeretne ???) Az Egyesült Államok egy globális szuperhatalom." (akkor menjen a pokolba ???)
Zalailáma
2023. június 21. 10:11
"a Zala vármegyében" - és mindez a címben: köszönjük, Mandi! Tényleg nem lesz baj, ha a mesterséges intelligencia elveszi ezektől az agyhalott hírszerkesztőktől a munkát, csak nyerünk vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!