Tiszteletkörrel emlékezett meg a Wizz Air pilótája a balesetben elhunyt társairól (VIDEÓ)

2023. június 21. 08:00

A kapitány magyar és angol nyelvű megemlékezésében elmondta, az egyik áldozat a legjobb barátja volt.

2023. június 21. 08:00
null

A hvg.hu közölt egy videót arról, hogy tiszteletkört tett a Wizz Air Budapest–Stockholm keddi járatának kapitánya a svédországi repülőgép-szerencsétlenség helyszíne felett. A kapitány kedden a leszállás előtti ezer méteren, irányított légtérben repült, így emlékezett meg a balesetben elhunyt kollégáiról.

A pilóta magyar és angol nyelvű megemlékezésében elmondta,

az egyik áldozat a legjobb barátja volt,

„mindketten imádtak repülni, több gyermeket hagytak hátra”.

A gép kapitánya minden utast arra kért, emlékezzen meg róluk, és gondoljon a saját családjára, majd egy kört tett meg a szerencsétlenség helyszíne felett az Airbussal – írta a lap.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, két magyar vesztette életét egy repülőgép-szerencsétlenségben Svédországban. A propelleres sportrepülő Stockholmtól 120 kilométerre délnyugatra csapódott egy tóba vasárnap. A Wizz Air valamivel később hétfőn arról adott ki közleményt, hogy a két magyar áldozat a a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület vezetői és a Wizz Air pilótái voltak.

A felvételt alább tekinthetik meg:

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szeredai
2023. június 21. 13:41
Emlékezzen, de ne a cég költségén és az utasok idején.
need-info
2023. június 21. 13:05
Gyönyörű környék! Legtöbbször az időjárás, a rossz látási viszonyok okozzák a balesetet. Szerintem nem mérték fel jól a helyzetet, RIP.
GrumpyGerald
2023. június 21. 11:11
Ő nem zuhant le? Na, az szuper.
Obsitos Technikus
2023. június 21. 10:51
https://flightaware.com/live/flight/WZZ69/history/20230620/1317Z/LHBP/ESKN
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!