Hazahozták a helikopter-balesetben elhunyt magyar katonákat

2023. június 27. 16:01

A szolnoki dandár katonái sorfalat állva várták a gépet.

2023. június 27. 16:01
null

Kedden pontban 13 órakor szállt le a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár leszállópályájára az a Mi-17 típusú szállítóhelikopter, amely annak a három helikopterpilótának a maradványait hozta haza, akik a múlt héten, katonai kiképzés közben Horvátországban szenvedtek halálos balesetet egy, a szolnoki dandár kötelékébe tartozó H145M típusú forgószárnyassal – írta meg a Szoljon.

A szolnoki dandár katonái sorfalat állva várták a gépet, kezükben a három elhunyt honvéd – Lőrincz Tamás zászlós, Radnai Ádám százados és Konrád Dávid főhadnagy – képével.

A három, nemzeti színű lobogóval letakart koporsót a szolnoki Légierő Zenekar gyászindulójának kíséretében a díszegység sorfala között, dr. Koller József dandártábornok, az MH Légierő Parancsnokság parancsnoka felvezetésével szállították az erre a tragikus eseményre felravatalozott hangárba.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter rövid sajtótájékoztatójában közölte, az elhunyt katonákat a magyar kormány, a Honvédelmi Minisztérium és

a Magyar Honvédség saját halottjának tekinti,

a gyászolóknak őszinte részvétét fejezte ki.

***

Nyitókép: MTI/Mészáros János

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik