Perújítási indítványt nyújtottak be a Teréz körúti robbantó ügyében

2023. május 31. 15:15

P. László védője nyolc igazságügyi szakvéleménnyel igyekszik bizonyítani védence ártatlanságát.

2023. május 31. 15:15
null

Perújítást kezdeményezett a bíróságnál a Teréz körúti robbantás miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt P. László ügyvédje, Keviczki István – írta a 24.hu

A portál birtokába jutott iratok szerint az ügyvéd nyolc igazságügyi szakvéleményt nyújtott be a bíróságnak, és azt kéri azt kéri a törvényszéktől, hogy mentse fel, vagy enyhébb büntetést szabjon ki a többszörösen minősített emberölés kísérlete és terrorcselekmény miatt elítélt P. Lászlóra. 

Jogerősen életfogytiglani fegyházra ítélték a Teréz körúti robbantót

Életfogytiglani fegyházra ítélte a két rendőrt életveszélyesen megsebesítő Teréz körúti robbantás vádlottját többszörösen minősített emberölés és terrorcselekmény miatt a Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében. A férfi - az elsőfokú ítéletben meghatározott 25 év helyett - a leghamarabb 30 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az eljárás adatai szerint a huszonéves férfi 2016.

A robbantást 2016. szeptember 24-én este történt a Teréz körúton. A jogerős ítélet szerint P. László egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze a fegyvereiket. A két törzsőrmester maradandó sérüléseket szenvedett, életüket csak a gyors orvosi segítség mentette meg. 

A 24.hu által látott íratok szerint a perújítási indítványban az informatikai, a vegyész, a fizikus, a mérnöki és a pszichológusi szakértő is kétségbe vonta a jogerős bírósági ítélet állításait és bizonyítékait. P. László ügyvédje az újonnan feltárt bizonyítékokra és igazságügyi szakértői véleményekre hivatkozva kérte a perújítást. 

 

Nyitókép: Lakatos Péter / MTI

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik