Ennyiért adnak tanácsot Novák Katalinnak a hírességek

2023. május 31. 06:27

Közérdekű adatigénylésre válaszolt a Sándor-palota.

2023. május 31. 06:27
null

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: elnöki tanácsadókkal egyeztetett május elején Novák Katalin. Hivatalba lépésének első évfordulóján a magyarok előtt álló problémákat, kihívásokat vitatták meg – fogalmazott közösségi oldalán az államfő. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Díjazás nélkül

– írta meg szerdai cikkében a HVG.

Mint a lap tájékoztat, a Sándor-palota közérdekű adatigénylésére adott válasza szerint „Novák Katalin a köztársasági elnök jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CX. törvény 16. §-a szerinti elnöki tanácsadói jogviszony keretében elnöki tanácsadót, főtanácsadót nem foglalkoztat, a Facebook-oldalán közzétett fotón szereplő tanácsadók pedig díjazás nélkül segítik az államfő munkáját”.

***

Hoppá! Több mint 400 millióba kerülhetnek idén a Karácsony hivatalában dolgozó tanácsadók és főtanácsadók

A hvg.hu arról ír, hogy a Főpolgármesteri Hivatalban dolgozó tanácsadók és főtanácsadók most éppen 42-en vannak, közülük 17 segíti közvetlenül Karácsony Gergely munkáját: ezek a tanácsadók mindösszesen 406 millióba kerülnek az idei évben. A portál azt követően közölte a számokat, hogy megkapta a választ a közérdekű adatigénylésére.

 Nyitókép: Novák Katalin Facebook-oldala

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik