Vig Dávid az Amnesty ellen felhozott vádakról: „Nem tartom magam bántalmazónak”

2023. március 10. 15:44

Az Amnesty-igazgató a Telexnek adott interjúban kifejtette, hogy a korábban felhozott súlyos vádak egyik esetben sem igazolódtak.

2023. március 10. 15:44
null

A Mandiner korábban megírta, hogy az Amnesty Internationalt volt munkatársai nemi megkülönböztetéssel vádolják – erről számolt be az OpenDemocracy. A cikkben arról írnak, hogy az Amnesty International magyar szekciójánál rendszerszintű volt a munkahelyi bántalmazás, megalázás, szexista megjegyzések és a szexizmus.

Csütörtökön interjút adott a Telexnek Vig Dávid, az Amnesty International igazgatója. Az újságírók felvetették neki, hogy korábban személyesen őt nevezték meg bántalmazónak. Ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta Vig, hogy nem védekezett ez ügyben. „Összességében, úgy gondolom, rendben jártam el, és büszke vagyok az elmúlt négy és fél év jogvédő munkájára és a szervezetfejlesztésben elért eredményeinkre” – fogalmazott. Az Amnesty International igazgatója szerint „a négylépcsős vizsgálat során

Vig Dávid elmondása alapján korábban végeztek anonim felméréseket, ezekből pedig megállapították, hogy nincs rossz légkör a szervezetben. „Ezek nem igazolták vissza azt, hogy az Amnestyben toxikus légkör lenne: a kollégák konstruktív, nyílt, támogató és barátságos légkört jeleztek vissza.”

Mint fogalmazott: „A konkrét válaszom pedig az, hogy nem tartom magam bántalmazónak, vagy abuzívnak. Hibákat persze követtem el vezetőként, és ma már egy sor dolgot máshogyan csinálnék, mint ahogyan négy és fél évvel ezelőtt. Viszont a munkahelyi konfliktusok nem egyenlők az abúzussal és megfélemlítéssel, és ezt a vizsgálatok is egyértelműen igazolták. Amikor az Amnestyhez kerültem, óriási nyomás alatt kellett véghez vinni egy jelentős szervezetátalakítást, én pedig türelmetlen voltam azzal kapcsolatban, hogy ez a folyamat minél gyorsabb legyen, és a magyar Amnesty egy még hatékonyabban működő szervezetté váljon. Ebben a 2018–2019-as időszakban ráadásul attól volt hangos a kormánymédia, hogy Soros-ügynökök és külföldről finanszírozott szervezet vagyunk, és nagyon erős nyomás alatt dolgoztunk.”

A nyitókép illusztráció.Fotó: Amnesty International Facebook-oldala

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2023. március 14. 08:53
Gondolom úgy vannak vele, hogy fehér embert lehet nyugodtan zaklatni, csak a négert, arabot és a cigány ne báncsák :DDDD Undorító szervezet
DrPepper
2023. március 13. 23:00
Gázlángozó szemétláda.
22-es csapdája
2023. március 13. 22:24
Ez valami divat lehet náluk. "Nem tartom magam nőnek/férfinak." "Nem tartom magam felelősnek." "Nem tartom magam hazaárulónak." Valahogy mindig szembemennek a fizikai/biológiai világgal szemben.
Hydra Esus
2023. március 13. 22:02
Én is kijelenthetném magamról pofátlanul, hogy nem tartom magam bántalmazónak, miután szarrá vertelek, aláztalak meg szopa- szopa- szopattalaaak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!