„Erkölcsileg nagyon aggályos viselkedés” – mondta a kirúgott pedagógiai asszisztens ügyéről a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke

2023. február 13. 21:39

Horváth Péter szerint jogilag nem vonható felelősségre a 39 éves pedagógiai asszisztens, aki azzal kérkedett, hogy 15 éves fiú szeretője van az iskolából, ahol dolgozik.

2023. február 13. 21:39
null

Nekünk, akik köznevelési intézményben dolgozunk, a gyerekek mindenekfelett álló érdekének képviselete, valamint a testi-lelki fejlődésük elősegítése a legfontosabb feladatunk” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke, annak kapcsán, hogy egy azóta kirúgott budapesti pedagógiai asszisztens azzal kérkedett a világhálóra feltöltött videóiban: 15 éves szeretője van.

Kirúgták a 39 éves férfi pedagógust, aki szerint rendben van az, hogy egy 15 éves fiú a szeretője

Ma kirúgták a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskolából azt a férfi pedagógia asszisztenst, aki videóbejegyzésben mesélte el, hogy az szerinte teljesen rendben van, nem ütközik magyar törvényekbe, hogy egy 15 éves fiúval van szexuális kapcsolata - írja a Pesti Srácok.

Horváth szerint a férfi tettei és szavai miatt jogilag nem vonható felelősségre, „ellenben erkölcsi értelemben teljes mértékben felelőtlennek tartja ezt a viselkedést”. „A Nemzeti Pedagógus Kar etikai kódexe szerint a munkánk során a növendékeinkkel, a tanítványainkkal a szerephatárokon belül kell maradnunk” – mondta.

Horváth Péter arról is beszélt, hogy egy 15 éves diáknak „nyilvánvalóan nagyon kevés vagy akár nincs is tapasztalata szerelmi téren”, nem alakultak még ki nála a felnőtteknél meglévő védelmi mechanizmusok, így egy ilyen aszimmetrikus kapcsolat jellemzően a gyermek sérülésével jár. 

Visszaélni egy olyan helyzettel, amikor a befolyásolási képességeink sokkal nagyobbak, erkölcsileg nagyon aggályos és kifogásolható – mutatott rá a pedagógus.

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2023. február 16. 05:26
Ez nem egyszerűen aggályos ez büntett! Szabadon garázdálkodhatott az iskolában, mert az igazgató hagyta! Ez a pedagógusok színvonala? A szülő hogy bízzon az iskolában és a tanárokban? Remélem a szülők a lábukkal szavaznak ellenük!
Házam Hazája
2023. február 14. 18:59
Momentumos magántanár. Remélem Donát csimbókját is szeretgetni fogja!
KBA98
2023. február 14. 16:22
Nemzeti Pedagógus Kar?L Mi a lóf...ez? El kell küldeni őket a francbaba! Fizetés ezeknek és ki ad gyerekeket a kezükbe?
Lajoss
2023. február 14. 14:00
A Kaletának a haja szála sem görbült..csodálkozik valaki most?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!