Amerikai felségjelzésű repülőgép miatt riasztották a Gripeneket

2022. június 13. 12:43

Nagy-Britanniából érkező, Románia felé haladó gép miatt szálltak fel a magyar gépek.

2022. június 13. 12:43
null

Június 13-án, hétfőn, a reggeli órákban kaptak riasztást a Magyar Honvédség vadászgépei, mert egy Nagy-Britanniából érkező, Románia felé haladó, amerikai felségjelzésű repülőgép nem létesített rádiókapcsolatot a polgári légiirányítással.

A Gripenek átkísérték a gépet a román légtérbe, amely ezt követően felvette a rádiókapcsolatot az ottani polgári légiirányítással. A géppár a feladat befejezését követően visszatért a kecskeméti bázisra.

Vasárnap az esti órákban kaptak riasztást a Magyar Honvédség vadászgépei, mert egy Doha-Párizs útvonalon közlekedő francia felségjelzésű utasszállító repülőgép nem létesített rádiókapcsolatot a polgári légiirányítással.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Komka Péter 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna 03
2022. június 16. 10:25
Ennyiben maradhatunk is. Élvezd a tomboló nyarat! :-)
Kacorka
2022. június 14. 09:47
Nem lehet találni,mert a tűzparancsot a NATO parancsnokságon adhatják ki. Ez egyszerűen a magyar fegyverszállítási tilalom leszarása "demokratikus "módon..erre rövidebb...
bagira
2022. június 13. 19:48
Tán csak nem felvételeket készített , vagy valamit elhintett?
MayorAnna 03
2022. június 13. 17:36
Amikor Budapest fölött röpködtek izraeli vadászgépek, akkor szunyókáltak a magyar elfogó vadászpilóták?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!