Bombafenyegetés miatt riasztották a magyar Gripeneket

2022. március 20. 07:00

A gép a román légtérben közlekedett, amikor jelzést küldött a polgári légiirányítás felé.

2022. március 20. 07:00
null

Riasztották a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó Gripenjeit március 19-én,

az éjszakai órákban egy Grúziából Lengyelországba tartó civil Airbus A-321-es repülőgép miatt.

A gép a román légtérben közlekedett, amikor bombafenyegetést jelzett a polgári légiirányítás felé. Az utasszállítót a román légierő gépei a román-magyar határig kísérték, ahol a feladatot a NATO déli Egyesített Légi Hadműveleti Központjának riasztása alapján átvették a Magyar Honvédség vadászgépei.

Az A-321-es repülőgép kikísérését biztosították a magyar légtérből, tőlük a feladatot a szlovák légierő vette át. A Gripenek ezt követően még rövid ideig a légtérben maradtak, majd visszatértek a kecskeméti bázisra.

(MTI)

A nyitóképen: magyar Gripen vadászrepülőgép (MTI/Ujvári Sándor)

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2022. március 20. 09:32
Szóval nem történt semmi. Fontos hír.
Gyzoltan
2022. március 20. 09:24
"Bombafenyegetés miatt riasztották a magyar Gripeneket" Honnan érkezett a riasztás, a parancs a beavatkozásra? A légterünket már mások ellenőrzik, mások belátására bízva Magyarország légtere? Kassát már megint bombázni fogják az oroszok? Zavartalanul? -most nehogy "saját" árulkodó vesztesség legyen...
Csakislovacska
2022. március 20. 07:57
Riasztás.Felszállás.kísérés. visszafordulás. Leszállás. A lényeg?Történt vmi érdemi dolog? A folyamatos önreklámon túl?? A semmi. Meg az adófizetők pénzének fröcskölése kísérgetésre a levegőben,ja meg a focisták fizetésére;)))) Nullnull,vagy egynull. Szóval csupa lényeges dolog:)))
OberEnnsinnen
2022. március 20. 07:38
Szerencsénk, hogy Kecskeméten nem Karácsony a főparancsnok, vészhelyzet esetén, mint Budapesten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!