Bombafenyegetés miatt riasztottak magyar Gripeneket

2022. március 28. 21:04

A gépek egyből meg is indultak Szerbia felé.

2022. március 28. 21:04
null

Egy szerb felségjelzésű, Belgrádból Szentpétervárra tartó civil repülőgépet ért bombafenyegetés miatt riasztották a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó Gripenjeit hétfőn kora este – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

A közlemény szerint

a repülőgép a lengyel légtér felett kapott bombafenyegetést, ezért onnan visszafordították Belgrád felé.

Emiatt a NATO Egyesített Légi Hadműveleti Központja elrendelte a magyar Gripenek felszállását.

A szerb felségjelzésű gépet a magyar légtérbe érkezéskor a vadászgépek azonosították, majd a magyar-szerb határig kísérték, ahol az elhagyta a magyar légteret – tájékoztatott a HM.

Ezt követően a Gripenek a határmenti térségben maradtak és járőr feladatot hajtottak végre, majd a civil gép földet érését követően visszatértek a kecskeméti bázisra – írták.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. március 29. 07:50
"Emiatt a NATO Egyesített Légi Hadműveleti Központja elrendelte a magyar Gripenek felszállását." Szóval a NATO Egyesített Légi Hadműveleti Központja! Beigazolódott, amit sejtettem és írtam, a hazánk felett átrepülő ukrán drón kapcsán, hogy a radaron követve volt a cél, de a magyar légtér ellenőrzését elvonták Magyarországtól... Bizonyára nem átadtuk, elvonták.., mert nem számítunk... Nos, mire számíthatunk, ha Bajnai, Gyurcsány, meg az előtérbe tolt Márky-Zay bitorolná a hatalmat, kiknek legfőbb magyarellenes vágyuk, hogy a magyarságot, Magyarországot kiszolgáltassák a cionista liberális EU-nak, a cionista NATO-nak, hogy Magyarországon is a gátlástalan liberális téboly, a liberális őrület uralkodjék, hogy még a családjainkat, gyermekeinket se tudjuk megvédeni!
Naggy
2022. március 29. 03:06
Hány még a V Vekker úr? "A cseh védelmi miniszter után a lengyel védelmi miniszter, Mariusz Blaszczak is úgy döntött, hogy nem jön a V4-es miniszterek magyarországi találkozójára. A Dziennik szerint a miniszter a Nemzetbiztonsági Tanács ülésén is megerősítette, hogy nem jön Budapestre. A Gazeta Wyborcza kormányzati forrásai a lépést azzal magyarázták, hogy Orbán Viktor a választások miatt nem akart kihátrálni Putyin mögül."
Máris Ottokár
2022. március 28. 23:43
Már sokadik ilyen esetről olvasok. Hátha valaki ért hozzá: miért kell vadászgépet küldeni, ha egy repülőről bombafenyegetést jelentenek? Csak kíséri, és ha tényleg robban/zuhan a kísért gép, akkor jelentheti a vadászgép pilótája jelentheti, hogy hová csapódik be? Vagy valami más teendő is van, ami miatt nem elég radaron követni, esetleg a legközelebbi reptérre küldeni a problémás gépet?
Sulammit
2022. március 28. 22:20
Nem szívesen ültem volna azon a gépen. Szegény utasok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!