Rétvári: Kezd összeállni a baloldal valódi egészségügyi programja 

2022. január 11. 11:04

Gyurcsány Ferenc pár napja is az egészségügy privatizációja mellett érvelt a Parlamentben – emlékeztetett Rétvári Bence.

2022. január 11. 11:04
null

„Egyrészről László Imre, a DK egészségpolitikusa mondta el, hogy a kórházak száma »nagyon sok, indokolatlanul sok«, ezért a kórházak 45%-át be fogják zárni. Másrészről a baloldal aktuális miniszterelnök-jelöltje fejtette ki, hogy a fizetős egészségügy nem ördögtől való, és a kórházak sokkal jobban működnének, ha privatizálnák őket” – írja Facebook-bejegyzésében Rétvári Bence, az EMMI államtitkára. 

A kórházbezárásnak sajnos nagy hagyománya van már a baloldalon, véli Rétvári Bence, aki emlékeztetett, hogy a baloldal kormányzása idején több intézményt is bezártak, mint például a Budai Gyermekkórházat, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet (OPNI), a Szabolcs utcai Kórházat és a Schöpf-Merei Kórházat.

A fizetős egészségügy szintén nem újdonság

Rétvári Bence felidézte, hogy a vizitdíjat és a kórházi napidíjat a baloldal vezette be, és azokat a Fidesz-KDNP által indított szociális népszavazás törölte el még 2008-ban.

– írta posztjában az államtitkár, aki hozzátette: „a baloldal igyekezett üzletet csinálni az egészségügyből, kórházakat privatizált, elég a Hospinvest botrányra gondolni”.

„Mi új van tehát a baloldal egészségügyi programjában?” – teszi fel a kérdést Rétvári Bence. „Semmi, ott folytatnák, ahol 2010. előtt abbahagyták.

Az EMMI államtitkára emlékeztetett posztjában, hogy 2010. és 2022. között 1197 milliárd forintról 2884 milliárd forintra, közel két és félszeresére növelte a kormány az egészségügyi költségvetést. „Előre kell mennünk, nem hátra!” – zárta posztját Rétvári Bence. 

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JMoflicheque
2022. január 11. 12:15
Nagyon jó, hogy bele szugeráljátok a sötét, baksisra váró janicsár_labancokba, hogy mi vár rájuk egy esetleges második gyurcsány diktatúrában. Mivel titeket és lehet rengeteg dologért utálni. Nem véletlenül szavaztak ellenetek a polgármester választásokon. Ha megértik ezek a barmok, akkor talán a kisebbik rosszat választják és nem halunk éhen.
Járványfigyelő
2022. január 11. 12:14
Egy nagy kupac szar kezd összeállni. Ha ezek hatalomra jutnak, 50 nap alatt összeomlik minden stratégiai ágazat.
Vidéki55
2022. január 11. 11:56
Rétvári Bencének üzenem ne nevezze a Gyurcsány féle ellenzéket BAL oldalnak hanem NEOLIBERÁLIS LIBERÁLISa BRÜSSZELI ÉRA csápjának a FIDESZ-nek több baloldalinak nevezhető intézkedése programja van mint az ellenzéknek amik ők populizmussal illetnek
Theilsaurus
2022. január 11. 11:49
A fizetős egészségügy lenne szerintem természetesen. A vizitdíjat és a kórházi napidíjat a baloldal vezette be, és azokat a Fidesz törölte el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!