Felújították Ady Endre egykori otthonát a Belvárosban

2022. január 17. 07:37

A költő utolsó lakásában Boncza Bertával élt 1917 és 1919 között.

2022. január 17. 07:37
null

Január 18-án megnyílik a felújított Ady Emlékmúzeum az V. kerület Veres Pálné utca 4-6. szám alatt, írja a PestBuda. A közel egy hónapig tartó felújítási munkálatokat követőennyit meg január 18-án a Petőfi Irodalmi Múzeum tagintézménye, az Ady Emlékmúzeum az V. kerület Veres Pálné utca 4-6. szám alatt. A költő utolsó lakásában, ahol Boncza Bertával élt 1917 és 1919 között,

barátságosabb közösségi tereket alakítottak ki, frissítették az emlékkiállítást

és az intézmény új múzeumpedagógiai programoknak is otthont ad mostantól.

Mint a PIM közleményében olvasható, az idei év programkínálatát az Egymás otthonai elnevezésű beszélgetéssorozat első előadása nyitja február 4-én. A Mindennemű hagyatékunk című előadás Ady Endre és Boncza Berta írásos és tárgyi hagyatékát járja körül Zeke Zsuzsa irodalomtörténész, a PIM muzeológusa és Benkő Andrea, a Stációk és Tárgyak – Ady Endre és az Ady-család tárgyi hagyatéka digitális katalógus szerkesztője segítségével. A program belépőjeggyel látogatható. Az Ady Emlékmúzeum programkínálatáról bővebb információk a www.pim.hu weboldalon találhatók.

Fotó: pim.hu

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. január 17. 12:25
Ady költészete kiemelkedő, de ezenkívül semmi jót nem tudunk szerencsétlenről mondani. A komcsik és a szabadkőművesek érthető, hogy futtatják, hiszen az ő érdeküket szolgálta, de a magyarságnak különösebben nincsen Adyval kezdeni valója. Feledés.
annamanna
2022. január 17. 08:23
Itt van egy fotógaléria a kiállításról: https://pim.hu/hu/filiale/ady-emlekmuzeum# Az eredeti fotó https://pestbuda.hu/gallery/ady_endre_emlekmuzeum_3.jpg azért tényleg jóval élettelibb, mint a kiállítás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!