További 46 omikronos esetet azonosítottak Magyarországon

2021. december 23. 18:11

Velük együtt eddig 61 embernél igazolták a koronavírusnak ezt a variánsát – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

2021. december 23. 18:11
null

A kormányzati portál azt írta, az omikron vírusvariáns már több európai országban erősen terjed és ragályosabb az eddigi variánsoknál, ugyanakkor a fertőzés súlyosságának megítéléséről eltérő információk terjednek, mert még nincs kellő számú klinikai tapasztalat.    

Kiemelték, továbbra is az oltás felvételére kérik az oltatlanokat és azokat is, akiknek a megerősítő oltás hiányzik, mert minden variánssal szemben jóval nagyobb védelmet nyújt az oltás.      

A kiemelt kórházi oltópontokon az ünnepek alatt is van lehetőség akár első, akár megerősítő oltásra előzetes időpontfoglalással, januárban pedig több oltási akció is lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben, amikor ismét előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet majd kérni az oltást – ismertette a kormányzati portál.

(MTI)

Fotó: Davide Bonaldo / Controluce via AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Régimikron
2021. december 24. 19:00
Egyik szomszéd, de nem baráti ország (ja mind ilyen) különrepülőgéppel hozatta haza.Mivel sportolókat hozott a gép, kellett egy pár lepukkant civil is vírusgazdának, meg "bevállalónak". Az előző alkalommal, olyan indiai munkást szúrtak ki első deltásnak, akiről nemsokára kiderült, hogy évek óta nem is volt otthon (indiában) mert annyit nem keres csórikám a multinál. Az ómikronynak már megadták az illendő médiahájpot. Gyakorlatilag mindenki hordozza a mobiltelefonját. Már nagyon sok éve megvan a technika arra, hogy a mobilantennák adataival kirajzolják valakinek az útvonalát. Pillanatok alatt kiderülne, hogy a 46 "ómikrométer" merre járt, hol volt esélyük összeszedni bármit is. Erre nincs pénz, de ötmilliárdokat égetni van. A birkáknak pont elég bedobni a 46-ot, mehet a horrorfilm vetítés. Dőlne rátok a fenyőfa, na nem az otthoni.
Menhetten
2021. december 24. 05:25
Megvették a kínai szemetet jó pénzért. Kína azóta is Orbánon és Szíjártón röhög... A NÉBIH mindent ellenőriz a játékoktól az élelmiszerig, jókora büntetéseket szab ki, vagy tilt be dolgokat! Akkor ezeket miért nem ellenőrizte, miért nem büntet!? https://covidoltas.info/2021/12/22/elfustolt-milliardok/?utm_source=facebook.com&utm_medium=cpm&utm_campaign=lelegeztetogep&fbclid=IwAR1b97S3N41KCemm2CZqq8sKq_Kk0uC-E1uXK-kxPXN6FD7g5Lbp4QJkCt4
konzervatív átlagpolgár
2021. december 23. 21:45
Mikor lesz ennek vége? Aki akar túlél, aki akar meghal csak haladjunk már könyörgöm. Szerintem ezt lehetne nyugiban csendben is.
zara
2021. december 23. 21:33
világvége :) 80% less likely to be admitted to hospital than people suffering from other variants of the virus during the same timeframe. The study also discovered that people hospitalized with Omicron in October-November were 70% less likely to develop severe symptoms https://on.rt.com/bnrd
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!