Épül a negyedik centrumkórház, megújul a Kútvölgyi torony

2021. december 02. 09:51

A centrumkórház a Szent János kórház utódjaként fog létrejönni.

2021. december 02. 09:51
null

Megújul a Kútvölgyi torony, ahová a Szent János kórház területén zajló építkezések idejére átkerülhetnek az egészségügyi intézmények – erről beszélt Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalán csütörtök reggel közzétett videójában.

A Kútvölgyi torony teljes külső rekonstrukciója 11 ezer négyzetmétert érint, lesz vadonatúj szigetelés, homlokzat, nyílászárók, légkondicionálók, és már kezdődik a belső felújítás hét szinten.

Erre a kormány 5 milliárd forintot különített el, és várhatóan 2022 őszére készül el.

A budaiak fekvőbetegellátását szolgálhatja majd a megújuló sürgősségi osztály, belgyógyászat, sebészet, intenzív ellátás, urológia, 250 betegágy és öt műtő – mondta az államtitkár.

A Szent János kórház utódjaként fog létrejönni a centrumkórház

„Leginkább azért van erre szükség, hogy amikor a Szent János kórház területén épül az új 80 ezer négyzetméteres korszerű kórháztömb, akkor is zavartalan legyen a budaiak fekvőbeteg- ellátása, folyamatos lehessen az a gyógyító munka, ami most a Szent János kórházban zajlik. Így a beruházás idejére a Szent János kórházból át tudnak költözni az addigra elkészülő Kútvölgyi toronyba” – tette hozzá Fürjes Balázs.

Gór Csaba, Budapest 4. választókerületének fideszes elnöke a videóban elmondta: a Szent János kórház utódjaként fog létrejönni Budapest negyedik centrumkórháza. „Azért dolgozunk, hogy folyamatos és biztos betegállátásban részesülhessen valamennyi budapesti polgár” – fűzte hozzá a kormánypárti politikus.

Nyitókép: Facebook

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2021. december 03. 09:56
Választ lásd alább.
nyugalom
2021. december 02. 13:36
Hogy szűnik meg a kórhazak sokasága!
Búvár Kund
2021. december 02. 12:53
Orbán kivérezteti a zegészségügyet és budapestet!
manitowoc
2021. december 02. 11:14
Az egyetem (SOTE) (tessék figyelni a dátumot!) 2014-ben 1,75 milliárd forintos Európai Uniós forrást nyert a ma Kútvölgyi Klinikai Tömb néven ismert épület energetikai korszerűsítésre, majd a következő évben el is kezdődtek a munkálatok. A tervek szerint a teljes nyílászárócserét és homlokzati felújítást az üzemelés fenntartás amellett végezték volna és (figyelem!) 2016-ra lett volna kész a teljes tömb. A felállványozást a teljes sóskúti mészkőburkolat lebontása követte, majd a félkész munka mellett új közbeszerzési eljárást írtak ki. A kialakult jogviták miatt a kivitelező idővel levonult, majd az állványzatot is elbontották, és a megbontott szigetelésű épületben, a csupaszon maradt téglafalak mögött továbbra is folyt az egészségügyi ellátás, betegek feküdtek a szobákban. Idén nyáron (2021-ben!) jelent meg a hír, hogy 11 milliárd forintból várhatóan most ismét nekikezdenek a félbemaradt felújításnak. A klinikai tömböt már teljes magasságban beállványozták, az első ütem átadását pedig a jövő év első felére ígéri a Magyar Építők. Közleményük szerint a munkálatokkal párhuzamosan, egy másik projekt keretében megkezdődik a belső terek felújítása is. A kórház jelenlegi helyzetét az sem könnyíti, hogy változatlanul bizonytalannak tűnik jövőbeni sorsa; milyen szerepet szánnak neki a 2019-ben előirányzott Észak-Közép-Budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő létrehozásával. Időnként sebtében osztályokat költöztetnek a két szomszédos intézményből innen-oda, de jelenleg nem látni, hogy a végképp leromlott állagú Szent János Kórház és a kívülről remélhetőleg megújuló Kútvölgyi miként fogja ellátni Buda jó részének és Buda környékének egészségügyét, valamint ez miként változik, ha a tervek szerint 2026-ra valóban megépülne a Dél-budai Centrumkórház." Teljes cikk a Kútvölgyi történetével: https://epiteszforum.hu/ugy-maradt-a-korhaz-meztelen-a-kutvolgyi-korhaz-kalvariaja Szóval, még bőven a TARLÓS-érában kellett VOLNA elkészülnie a Kútvölgyi Kórház homlokzati felújításának...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!