Szent Adalbert-díjat kapott Földi-Kovács Andrea

2021. december 15. 09:37

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke szerint a díj Földi-Kovács Andrea eddigi újságírói munkáját ismeri el, de egyben a jövő felé is mutat.

2021. december 15. 09:37
null

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) 1992 óta ítéli oda olyan közéleti személyeknek a díjat, akik a magyarság és a keresztény értékek védelmében folytatott kiemelkedő tevékenységükkel kiérdemelték. Nemeskürty István, Fekete Gyula, Járóka Lívia, Lezsák Sándor és Müller Cecília után idén Földi-Kovács Andrea kapta a kitüntetést, amit kedd délelőtt vehetett át személyesen a KÉSZ központjában – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Makláry Ákos parókus, a KÉSZ elnöke köszöntőjében kifejtette: szerencsére vannak olyan emberek, akik készek meghallgatni másokat, és őszinte párbeszéd fáradságán keresztül elősegítik azt, hogy az igazság kerüljön előtérbe. 

Ez nem pusztán munka, hanem küldetés

Véleménye szerint, ez nem könnyű munka, de fontos, mert nem a stratégiák, hanem mindig személyek jelentik a garanciát arra, hogy az igazság fényre derüljön. Ákos atya szerint mindez nem pusztán munka, hanem küldetés, hiszen

ahogy a Ferenc pápa is kihangsúlyozta, aki informál, hírekkel dolgozik, az valójában formál, emberi életeket alakít. 

Azt is hozzátette, hogy a Szent Adalbert-díj Földi-Kovács Andrea eddigi újságírói, szerkesztői munkáját ismeri el, de egyben a most kezdődő jövő felé is mutat, hiszen a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumában vállalt új feladatköre ugyanaz a szolgálat, de mégis más, mint médiában betöltött szerepe volt. 

„Andrea azt szokta mondani: mi a hagyományos értékekre érzékenyítünk. Olyan jó, hogy az »érzékenyítés« szót ilyen kontextusba helyezi, amit mi is vállalni tudunk, keresztények, konzervatívok, nemzeti érzelmű emberek” – sorolta Makláry atya a díj indoklását. Végül Ferenc pápa egyik témához illeszkedő imádságával zárta méltatását.

„A Jóisten úgy dolgozik velem, mint egy jó pedagógus”

Földi-Kovács Andrea a díj átvétele után arról beszélt, hogy bár nagyon megtisztelő és megható az elismerést, de mint minden díj esetében, most is elmondja, hogy méltatlannak érzi magát rá. Úgy véli, hogy

a Jóisten úgy dolgozik vele, mint egy jó pedagógus a rossz diákkal, aki feladatokat ad, hogy lekösse a diákot, és ezáltal bizalmat szavaz neki.

„Mivel velem más módszere már nem volt az Istennek, valószínűleg ezért esett a választása ezekre a feladatokra, amelyekkel lefoglalt, így nem maradt időm rossz irányba indulva letérni az utamról. Ilyen küldetés volt számomra a médiapályafutásom” – mondta el Földi-Kovács Andrea. 

Kép forrása: Youtube-videó

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. december 16. 08:10
Nagyon hiányzik a képernyőről ez a kedves, felkészült, értelmes és nagyon csinos, elkötelezetten magyar asszony.
Sulammit
2021. december 15. 21:54
Gratulálok! Megérdemelted. Nagyon szerettem a Credot.
Szittya66
2021. december 15. 19:13
Helyes! Bájos és értelmes! Valamint jó célokért küzd!
Magyarok Pásztora
2021. december 15. 14:11
Kaphatna egy Kossuth-díjat is és Szabó Anett is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!