Az Óbudai önkormányzat szerint zöldközpont marad a teljes Mocsárosdűlő

2021. december 20. 17:37

Óbuda-Békásmegyer önkormányzata kezdeményezi a fővárosi településszerkezeti terv módosítását annak érdekében, hogy lakóövezetből zöldközponttá minősítse át a Mocsárosdűlő teljes területét – döntött hétfői ülésén a képviselő-testület.

2021. december 20. 17:37
null

A határozati javaslatot a Fidesz terjesztette elő, azt követően, hogy egy hangfelvétel szerint a főváros lakópark építésének céljára értékesíteni kívánja a Mocsárosdűlő egyik (270 ezer négyzetméteres) területét. Ezt a kerület ellenzéki polgármestere „hisztériakeltésnek” nevezte.    

Bús Balázs, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője, a III. kerület korábbi polgármestere az ülésen felidézte, hogy az „Anonymus” által jegyzett hangfelvételek szerint a területen egy 1100 lakásos lakópark kialakítását tervezi a főváros, és erről megállapodást kötöttek Kiss Lászlóval (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), a III. kerület polgármesterével.    

Felidézte, hogy az önkormányzat az előző választási ciklusban változtatási tilalmat rendelt el a teljes zöldterületre.    

Ugyanakkor – folytatta – a Fővárosi Önkormányzat 2021 áprilisában módosított településszerkezeti terve szerint csak a Mocsárosdűlő 650 ezer négyzetmétere kapott természetközeli besorolást és kimaradt a maradék 270 ezer négyzetméter. Ebben a helyzetben kérik a teljes terület védelmét – mondta a képviselő.    

Kiss László polgármester „hisztériakeltésnek” nevezte a Fidesz eljárását.   

Hangsúlyozta, hogy nincs és soha nem is volt szándékukban lakópark építése a területen, illetve mindig is a zöldterület megóvására törekedtek. Az értékesítésre és lakópark építésére vonatkozóan soha semmilyen megállapodást nem kötöttek senkivel – szögezte le.    

Kiss László hozzátette: szerinte a Fidesz is pontosan tudja, hogy nem mond igazat. Nem létezik semmilyen, a Mocsárosdűlőre vonatkozó szabályozási terv, így semmilyen építkezésnek nem adottak a feltételei – tudatta. Ebben a helyzetben azt javasolta valamennyi képviselőnek, hogy szavazzák meg a Fidesz előterjesztését. Az ülésen a Fidelitas aktivistái „Nem akarunk lakóparkot a Mocsárosdűlőn”, illetve „El a kezekkel a Mocsárosdűlőtől!” – feliratú transzparenseket feszítettek ki, az arcukon pedig „SOS Mocsárosdűlő” feliratú maszkokat viseltek.

(MTI)

Fotó: Mocsárosdűlő,Facebook

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kekec54
2021. december 21. 10:06
Remélem bukják a beépítést és bukik sz egész moslékos vezetés. Azért arra kiváncsi lennék, hogy a természetvédelmi területen megvalósul e Gelgő haverjának lovardája. Oda infrastruktúra kell, a szennyvizcsatorna hálózat ki van építve, a terület ki van mérve. Ha jól tudom Szalmamag Alapítvány néven sunnyognak. A deales dagiKiss hazudik!
cutcopy
2021. december 20. 21:06
"Kiss László polgármester „hisztériakeltésnek” nevezte a Fidesz eljárását" Majd az ostobája javasolta a képviselőknek, hogy szavazzák meg.. )
Láncfűrészes Attasé
2021. december 20. 21:05
A vasúthoz legközelebb eső területeket pedig pont be kellene, hogy csak ott épüljenek új házak, ahol lehetőség van a jó kötöttpályás közlekedéssel hamar elérni a városközpontot, és minél kevesebbet autózzanak, autózhassanak ez emberek. Ez a rész pont ilyen. Mondjuk a vasúti mh. plusz kényelmes (300 m) rágyaloglási távolságon belül. A többiből meg erdőt csinálni, bőven marad rengeteg hely, mint természetvédelmi terület. Épp az volt eddig is a probléma az agglomerációban, hogy az összes új lakóövezet úgy épült ki, hogy sok helyen a lehető legmesszebb vannak a vasúttól, vagy bármilyen tömegközelekdéstől, és utána meg megfulladunk itt az autókban, a dugókban, mert az alvó elővárosokból kizárólag autóznak az emberek. Ott ahol nincs vasút, vagy HÉV a közelben, nem is lenne szabad építkezni nagyon. A körvasutat pedig fejleszteni ezerrel.
péterx
2021. december 20. 19:28
Kiss László úgy csinál, mintha Anonymus hangfelvételei nem léteznének...Így viszont menthetetlenül önleleplező a nyilatkozata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!