Aki teheti, ne induljon útnak az ónos esővel érintett területeken!

2021. december 24. 08:37

Aki teheti, az ónos esővel érintett területeken ne induljon útnak! – figyelmeztetett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője pénteken reggel az MTI-hez eljuttatott közleményében. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint több megyében másodfokú riasztások vannak érvényben az ónos eső veszélye miatt.

2021. december 24. 08:37
null

„Ónos esővel indul a karácsony” – írta a katasztrófavédelmi szóvivő. Mukics Dániel azt kérte: mielőtt az autósok útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Ha elkerülhetetlen az utazás, csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival induljanak el.    

Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot, és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont,

tartalék ruhát, ásványvizet és egy kis ételt, arra az esetre, ha elakadnának, vagy hosszabb ideig kellene várakozni - ajánlotta a szóvivő.   

Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot – fűzte hozzá.    

Mukics Dániel azt javasolta, hogy használják a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t, amely ingyenesen letölthető Android és iOS operációs rendszerű eszközökre. Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a met.hu címen, az aktuális útviszonyokról pedig az utinform.hu oldalon lehet tájékozódni – írta az OKF szóvivője.

(MTI)

Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2021. december 24. 18:15
No, megnéztem az előrejelzést. "Helyenkét" ónos eső várható! Kurva jó foglalkozás ez a meteorológia! Ilyen határozott előrejelzések, mint a tól -ig, előfordulhat, itt -ott, kisebb- nagyobb, lehetséges, több-kevesebb stb. :-D Szakmát kellene váltanom!
Búvár Kund
2021. december 24. 18:08
Azt még "véletlenül" se közölték, hogy merre lehet számítani az ónos esőre! Majd ha reggel kilépek a házból, és dobok egy hátast megtudom, hogy számítani kellett volna rá..:-)
Párhuzamos különvélemény
2021. december 24. 16:42
...meg nézzenek utána, hogy hol vannak azok "az ónos esővel érintett területek"!
Bitrex®
2021. december 24. 10:09
Mártha úr vajon homeoffice-ból irányítja a járdák jégmentesítését két szippantás között?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!