„A vasút jövője – A jövő vasútja” címmel rendez konferenciát az InnoRail

2021. november 16. 16:11

A konferencián szóba került a HÉV fejlesztése, a repülőtéri kapcsolat létesítése, a körvasút, a dunai alagút és a többi fejlesztés is.

2021. november 16. 16:11
null

„A vasút jövője – A jövő vasútja” címmel rendez konferenciát mától csütörtökig az InnoRail Budapest a Budapest Fejlesztési Központ részvételével. A téma iránt elkötelezett hazai és nemzetközi szakemberek megvitatják a vasút jelenét és jövőjét, az előttünk álló feladatokat, és az érdeklődők informatív előadásokat is hallhatnak az ötödik InnoRail rendezvényen – adta hírül a Facebookon vitézy Dávid. 

„A konferencia első napján a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát (BAVS) mutattam be a nemzetközi közönségnek, ezen belül ismertettem, hogy mely projekteket szeretnénk megvalósítani az elkövetkező húsz évben. Beszéltem az épülő Déli Körvasútról, az új vasúti megállókról, a tervezett Duna alatti vasúti alagútról, a Nyugati pályaudvar tervpályázatról, az átmenő rendszerű vasúti közlekedés megteremtéséről, illetve a hévek felújításáról és fejlesztéséről. A legfontosabb cél, hogy megduplázzuk az utasforgalmat az elővárosi közösségi közlekedésben, javítsuk az átszállási lehetőségeket, csökkentve ezzel a budapesti autóáradatot” – mondta el Vitézy Dávid. 

A BAVS tartalmazza az összes vasútvonal felújítását, illetve a kapacitásbővítést, a hiányzó vasúti megállók létesítését, az új repülőtéri kapcsolatot, a hévek rekonstrukcióját, a legfontosabb üzenet tehát az, hogy rendelkezünk egy nagyon világos, rendszerszintű, hálózati modellezésen alapuló stratégiával, aminek a megvalósítása is megkezdődött.

Fotó: Vitézy Dávid

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2021. november 17. 10:59
A menetrend betartása szóba került véletlenül?
bambuci
2021. november 16. 20:48
A végén úgyis csak a vasút maradhat
duzur
2021. november 16. 17:39
Ezt nagyon jó olvasni. Bíztató perspektíva !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!