Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

„Tetszettünk” forradalmat csinálni! – kiállítás a Tranziton

2021. szeptember 01. 16:21

Rendhagyó, instant történelemkönyvvel készült a PestiSrácok.hu és a Pesti TV a múlt hétvégi Tranzit fesztivál Gondolat expo című kiállítására.

2021. szeptember 01. 16:21
null

„Antall József néhai miniszterelnök elhíresült mondatának pandantját mottóul kiemelve arra hívtuk fel a figyelmet: nem volt túlzás a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában a rendszerváltozás első szeleitől a 2010-ig tartó időszakot az »átmenet két zavaros évtizedének« keresztelni, hiszen a hatalom jelentős részét ebben az időszakban – a demokratikus- és jogállami normákat felülírva – a posztkommunista hálózatok és a velük szövetséges liberálisok uralták” – áll a Pesti Srácok által szervezett kiálítás behartangozójában, melynek előszavát Mező Gábor, tablóit pedig Huth Gergely írta.

A Pesti TV videóján Békés Márton, a Terror Háza kutatási igazgatója, Mező Gábor kutató, újságíró, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet alapítója, Köbli Norbert, a taxisblokádról is filmet készítő elismert forgatókönyvíró és Hegedűs Zoltán, a legendás UFI alapítója, újságíró-történész, a Tranzit szervezője nyilatkozik a korszakról.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2021. szeptember 02. 08:30
jók ezek a könyvek, meg a kiállítás, akkor is ha nem kellemes szembenézni saját naivitásunkkal. nade az a tavaszi nagytakarítás, amit antal ígért, amire megválaszották, az azóta se történt meg. még apránként, nyomokban se (mert már csak úgy tudnánk)
Valodi
2021. szeptember 02. 01:13
.... höhöhö ... tetszettetek? Forradalmat? Csinálni? Csak nem erre gondoltok? Az állambiztonság számára különös garancia Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek, a Kádár-rendszer őszinte és megbecsült hívének személye... 1966-ban felvették az MSZMP-tagok sorába, előbb a KISZ patronálója, később propagandista lett. Társadalmi fejlődésünkről alkotott véleménye következetes kommunista, amely érezhető gyermekei tudati nevelésében is. Győző bácsi ugye komenista propagandista állami alkalmazott elvtársból hipphopp! kápitalista bányatulajdonos úr lett.... No meg az egész pereputtya milliárdos - ez ám a családi karrier! Valóságos Cipolla-i varázslat - Hatvanpusztthay Kennedyek réti négerekkel körítve... Méghogy forradalom....
Pelso j.
2021. szeptember 01. 20:04
tetszettünk, többes számban? Csak nem forradalmárnak akarjátok magatokat előadni? Hol voltatok ti akkor....
anegy_
2021. szeptember 01. 17:13
Olvasnivalót bőséggel ajánlanak, amit érdemes is elolvasni. A Tranzit minden vita-videóját rendkívül hasznos megnézni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!