Bűnösnek találta a bíróság Gődény Györgyöt, felfüggesztett börtönt kapott

2021. szeptember 20. 12:11

A vírusszkeptikus gyógyszerész rémhírterjesztés miatt egy év börtönbüntetést kapott, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették. Gődény egy tavaly megjelentetett írásában egyebek mellett víruspropagandának titulálta a kormányzat pandémia elleni intézkedéseit, a kötelező szájmaszkról pedig azt írta, hogy ártalmas az egészségre. A bíróság által hozott büntetővégzés még nem jogerős.

2021. szeptember 20. 12:11
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Döntést  hozott a Nyíregyházi járásbíróság a vírusszkeptikus Gődény Görgy ügyében – tudta meg a Mandiner Szilágyi Lászlótól, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, a gyógyszerészt a Nyíregyházi Járási Ügyészség különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés bűntettével vádolta meg még június végén, miután tavaly novemberben az interneten olyan írást tett közzé, melynek tartalma alkalmas volt arra, hogy a koronavírus elleni védekezés eredményességét akadályozza.

Gődény „A választás szabadsága” címmel megjelentett írásában értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának titulálta, illetve

az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte.

A kötelező szájmaszk-viselésről azt állította, hogy az ártalmas az egészségre és nem tölti be védelmi szerepét. Állításai alkalmasak voltak a lakosság megtévesztésére, ugyanis az internetes és közösségi oldalán nagy számban szóltak hozzá írásához az olvasók, és több százan meg is osztották azt.

A vádhatóság Gődény esetében tárgyalás mellőzésével, csupán az ügyiratok alapján eljárva, úgynevezett büntetővégzés meghozatalát indítványozta, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérve a vádlottra.

A pénteken meghozott végzés alapján

a gyógyszerészt rémhírterjesztés miatt egy év börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették.

A döntés azonban nem jogerős, a vádlott és védője ugyanis kérheti a tárgyalás megtartását az ügyben. Az ügyészség ugyanakkor megfelelőnek tartja büntetést – mondta Szilágyi László.

Ahogy szintén beszámoltunk róla, a gyógyszerész augusztus végén jelentette be közösségi oldalán, hogy a youtube videomegosztó portál végleg törölte csatornáját.

Nyitókép: YouTube

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hovatova
2021. szeptember 22. 00:03
Nédda ,,szagemberek" forgását: 18-as blikkcikk, mit sem sejtve arról, hogy egy év múlva ezért a véleményért börtönrács jár: back icon2018. jan 4. 10:13 Soha ne húzd a sálat a szádra vagy az orrodra. Nagyon veszélyes lehet! #sál#hideg FOTÓ: THINKSTOCK Nagyon figyelj oda, mert bajod lehet miatta! Blikk Rúzs Blikk Rúzs A téli hidegekben legszívesebben tetőtől-talpig beburkolnánk magunk egy jó meleg sállal. A szakemberek figyelmeztetnek: a sálat mindig a nyakunkon hordjuk, soha ne takarjuk el vele a szájunk, vagy az orrunk-figyelmeztetnek a szakemberek! Ha a sálat felhúzod egészen az orrodra is, akkor a sál belső felében a meleg pára lecsapódik. Egy idő után ez kellemetlen, és még fázni is fogsz tőle. Ráadásul a párás közeg megfelelő táptalajt biztosít a bacilusok számára. Innen már csak egy szippantás, és bekerülnek a légzőrendszerbe, ahol fertőzni fognak. A szájra, és orra felhúzott sál leginkább a kisgyerekek számára veszélyes, az ő immunrendszerük még gyengébb. A sálat csak a nyakunkra kössük, semmiképp ne tegyük az orrunkra, vagy a szánkra. Szuszogjunk becsukott szájjal, az orrunkon keresztül a legnagyobb hidegben is. (Tudnodkell.info)
zoim
2021. szeptember 20. 18:56
Fellebbezni kell a koncepciós per ítélete ellen. A kísérleti vakcina káros mellékhatásai nincsenek kikutatva, ezért a tömeges oltás, és az emberek erre való rászedése a bűn.
istvanpeter
2021. szeptember 20. 16:40
Igen, nagyon szép a vélemény- és szólásszabadság, csakhogy az oltásról történő lebeszélés egyúttal a gyilkosságban való bűnrészesség kísérletét is megvalósítja, ha a delikvens megfertőződik és meghal. Ráadásul, nem is kell tök hülyének lenni ahhoz, hogy egy gyógyszerésznek higgyen valaki.
békalepcse
2021. szeptember 20. 15:48
Nem tudom mióta illetékes a bíróság egy még el nem döntött tudományos vitában? Ráadásul a hivatkozott törvényszegés törvényi helye is alkotmányossági kérdéseket vet fel. Nem tudom ez miben különbözik a moslékék alkotmánytalanitási ígéretétől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!