A kormány kész tovább csökkenteni a munkát terhelő adókat

2021. szeptember 29. 11:11

Az ITM államtitkára szerint a kormány azt szeretné, hogy a gazdasági növekedés eredményéből a dolgozók még nagyobb részben tudjanak részesülni.

2021. szeptember 29. 11:11
null

A kormány kész tovább csökkenteni a munkát terhelő adókat, hogy ezáltal nőjön a vállalkozások mozgástere és legyen lehetőségük a minimálbér és szakmunkás minimálbér emelésére – mondta Bodó Sándor szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára hozzátette: a kormány azt szeretné, hogy a gazdasági növekedés eredményéből a dolgozók még nagyobb részben tudjanak részesülni, ezért tűzték ki célul, hogy

a minimálbért 2022-ben 200 ezer forintra emelik.

Egyetértésben az emberekkel

Bodó szerint a kormány tervével az emberek is egyetértenek, hiszen a nemzeti konzultáción a válaszadók több mint 90 százaléka úgy nyilatkozott, hogy támogatja a minimálbér 200 ezer forintra emelését.

A politikus közölte, tisztában vannak azzal, hogy mindehhez segíteniük kell a vállalkozásokat, hogy ki tudják gazdálkodni a béremelés fedezetét. A kormány a szociális hozzájárulási adó csökkentésében látja a segítség módját – tette hozzá az államtitkár, konkrétumokat azonban egyelőre említett.

(MTI)

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forgalmazó
2021. szeptember 29. 22:20
2004-2010 ig csak adót emeltek és fizetést csökkentettek! Qurcsány hallod ezt? Le a kalappal a mostani kormány előtt! Ha a baloldal megnyeri Magyarországon a jövő évi választást 4 évig csak röhögni fogok a szánalmas manipulálható honiakon.
szürkemókus
2021. szeptember 29. 17:06
Aztán mire költötték eddig a szociális hozzájárulási adót? Mert annak a színvonala csökkenni fog. Anno volt a munkáltatói nyugdíj- és egészségügyi hozzájárulás, amit csak arra lehetett fordítani. Abból lett a szociális hozzájárulási adó, amit már nem kellett nyugdíjra, egészségügyre fordítani...
duzur
2021. szeptember 29. 13:47
Nagy kár, hogy nincs gyakrabban választás...
Akitlosz
2021. szeptember 29. 13:16
Az emberek többsége még az adóemeléssel is egyetért, ha azt nem neki, hanem csak másoknak kell fizetniük. "Fizessenek a gazdagok!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!