Szomorú az SZFE, mert egy „önképző egyesület” „államilag elismert diplomát kiadni nem jogosult tanfolyamba édesgeti a diákjait”

2021. augusztus 15. 16:01

Közleményben reagált az egyetem arra, hogy negyvenegy hallgatója a FreeSZFE-n folytatja tanulmányait.

2021. augusztus 15. 16:01
null

Negyvenegy hallgató hagyja el az SZFE-t – írtuk meg szombaton a FreeSZFE Facebook-posztjára hivatkozva. A hallgatók szakítanak az SZFE-vel, tanulmányaikat szeptembertől a FreeSZFE Egyesület közreműködésével folytatják. Minderre közleményben reagált az egyetem vasárnap.

Nincsenek meglepve, de szomorúak

A Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) annak korábbi vezetése minden elemében lepusztult állapotban hagyta hátra. Eddig is egyértelmű volt, hogy számukra a hallgatók is csak eszközök, akiket lelkiismeret-furdalás nélkül felhasználnak annak érdekében, hogy hátráltassák az SZFE sikeres modellváltását és megújítását. Ennek a rombolásnak a legújabb állomása a hallgatók egy csoportjának előre megtervezett távozási akciója” – értékelte a fejleményeket az SZFE közleménye.

Az egyetem nincs meglepve, de nagy szomorúsággal vette tudomásul, „hogy egy önképző egyesület felelőtlenül, egy felsőoktatási akkreditációval nem rendelkező, államilag elismert diplomát kiadni nem jogosult tanfolyamba édesgeti az SZFE diákjait”. Ezzel szerintük

a FreeSZFE megfosztja őket

egy minden elemében megújuló, immár kiemelkedő oktatástechnikai hátteret nyújtó, államilag akkreditált felsőoktatási intézmény képzési lehetőségeitől.

Szeptemberben 130-an kezdenek az egyetemen

„A Színház- és Filmművészeti Egyetemen az intézmény több, mint 150 éves történetének legnagyobb megújulási és fejlesztési folyamata zajlik. Az előző vezetés által méltatlanul lepusztulni hagyott ingatlanokat felújítottuk, a mozgóképes képzések pedig egy magas színvonalú stúdiókkal és tantermekkel felszerelt, új oktatási helyszínen indultak el. Több száz milliós értékben szereztünk és szerzünk be modern film- és színháztechnikai eszközöket, melyek révén az SZFE az elkövetkező években Európa egyik legjobban felszerelt és legszínvonalasabb színházi és mozgóképes felsőoktatási intézményévé válik” – olvasható a közleményben.

Az egyetem leszögezte: a megújulás hírére az SZFE-re az idén sokszoros volt a túljelentkezés.

A sikeres felvételi eljárás eredményeként szeptemberben 130 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait az egyetemen.

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2021. augusztus 17. 07:01
Simán lehet, hogy ezért jelentkeztek.
diodoro
2021. augusztus 16. 13:43
Gondolom majd ott is hőbörögnek, hogy maguk választhassák meg az oktatókat + a tanrendet....
clansman
2021. augusztus 16. 12:16
Elvált a szar a víztől.... Hadd menjenek.
Megtalálta
2021. augusztus 16. 12:01
Távoztak az aktivisták. Nem kár értük. Miután végeznek, tárt karokkal várja őket a McDonalds, és a Hajtás Pajtás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!