Az Európai Bizottság szerint Orbán Viktor nem mondott igazat a pedofiltörvényről

2021. július 14. 13:29

A testület közleményben tudatta véleményét a gyermekvédelmi törvényről.

2021. július 14. 13:29
null

„Tények és tévhitek” felütéssel kezdődik az Európai Bizottság szerdán kiadott közleménye, amelyben állítják: „a magyar kormányfő nem mondott igazat” írja a 24.hu. Orbán Viktort név szerint nem említik, de idézik mondatait, amikor a pedofiltörvény európai parlamenti vitája után azt mondta: „az Európai Bizottság azt akarja, hogy Magyarország engedje be az LMBTQ-aktivistákat és -szervezeteket az óvodákba és az iskolákba.”

„Az egyenlő bánásmód alapjoga”

A Bizottság jelezte, soha nem tett ilyen értelmű nyilatkozatot. Hozzátették: Varga Judit igazságügyi miniszternek már június végén, pontokba szedve bemutatták, miért ellentétes a magyar jogszabály az uniós értékekkel, amit az Európai Bizottság újra megerősített. Mint írták, „a gyereknevelés vitathatatlanul a szülők joga és felelőssége. Az egyenlő bánásmód, az emberi méltóság tiszteletben tartása ugyanakkor minden európai uniós polgár alapjoga, ahogy az is, hogy ne érje hátrányos megkülönböztetés és megbélyegzés vallási, politikai vagy nemi hovatartozás és szexuális irányultság alapján.”

Orbán Viktor belgrádi útján beszélt arról, hogy „Brüsszel LMBTQ-aktivistákat akar küldeni a magyar iskolákba.” A Facebook-oldalára feltöltött videóban azt mondta, az EP-vita „hasznos vita volt, az álláspontok teljesen letisztultak.”

Kötelezettségszegés

A törvény miatt valószínűleg már csütörtökön elindítják a kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen,

írja a Financial Times értesülésére hivatkozva a Népszava.

Az Európai Bizottság szerint a pedofiltörvény módosításai sértik a „véleménynyilvánítás, az információszabadság jogát, a hátrányos megkülönböztetés tilalmát”. A Financial Times szerint Brüsszel Lengyelországgal szemben is kötelezettségszegési eljárást indít, amiért több tucat önkormányzat LMBTq-ideológiától mentesnek nyilvánította magát.

Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Christian Hartmann

Összesen 258 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2021. július 16. 08:21
Kábítószertől az italtól gazdagságtól elhülyült nyugat ismét a foga fehérjét kimutatta folytatják Magyarország iránti gyűlöletet ország szét darabolása után nem változtak . Kb egy hete az internet állandóan ki be ugrál egyre szarabb tulajdonos váltás óta , tán csak nem a kormány oldalt próbálják korlátozni , nem lehetetlen , minden fortélyt bevetnek hogy az információ a néphez ne jusson el. Tudjuk a Vodafon is a dk cselédje .
bagira
2021. július 16. 08:03
Ursula hazudik azt mondja hogy az eu lmbtq-t iskolákba óvodákba nem viszi be . Pontosan az a céljuk bevigyék családokat erkölcsileg szét rombolják fiatalokat buzikkal melegekkel megrontsák , e mellé a magyar gazdaságot pénz megvonásokkal tönkre tegyék . Vezérek csak az eut meg alakított 6 országot támogatja , soha nem engedi hogy a később hozzájuk csatlakozó országok gazdaságilag velük emelkedjen . Gyarmatként kezeli mindig talál indokot mivel szorítsa háttérbe. Gyarmatként kezelt országokba minden szemetet hátra söpörnek félbérért dolgoztatnak . Közben a korrupció is körül lengi őket , példa a ciprusi képviselő esete , elhallgatják Ursula és körei bármibe belefognak az eus országoknak hátrányt jelent a nyerészkedés kapzsiság miatt , látjuk a vakcina ügyet . De ott van a déli vasútvonal építése is , Magyarországok támadják mert a vám haszon elől a hollandok elesnek magyaroknak hoz tőkét , ezért üvölt a nyugat . Az eu következmények nélküli társulat bármit megtehetnek törvények fölött állnak .
bagira
2021. július 15. 18:50
Ursula a brüsszeli bűnbanda vezére .
piscsik
2021. július 15. 13:45
Szégyelje magAt Orsolya! A rohadékok magat is iranyitjak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!