Merkely: A védettség és az antitestszint között nincs egyértelmű összefüggés

2021. június 15. 10:16

A rektor szerint ha megkaptuk a két oltást, hátra lehet dőlni.

2021. június 15. 10:16
null

A védettség szintje és az antitestszint között nem lehet egyértelmű összefüggést meghatározni – mondta a Semmelweis Egyetem rektora kedd reggel az M1 aktuális csatornán. Merkely Béla közölte: ennek egyik oka, hogy az antitestméréseket nem az oltások hatékonyságának mérésére találták ki, hanem az átfertőzöttség meghatározására. „Nagyon fontos, hogy a két oltás legyen meg, ha megvan a két oltás, akkor

– fogalmazott. Hozzátette: az oltás után folyamatosan csökken az antitestszint, de továbbra is vannak úgynevezett memóriasejtek, amelyek „indítják a sejtes immunitást”, ha erre szükség van.    

Ne hagyjuk ki a második oltást!

„Azt a két oltást, azt meg kell kapni a vállunkba, ha megvan, hátra kell dőlni, és nem kell antitestet vizsgálni” – jelentette ki Merkely Béla. A rektor felajánlotta, hogy ha valakinek nincsenek antitestjei a két oltást követően, akkor őt a Semmelweis Egyetemen – a kapacitásuk mértékéig – egy speciális teszttel ingyen megvizsgálják. A műsorban elhangzott az is, hogy 140 ezer olyan ember lehet Magyarországon, akik nem vették fel a második oltást. Merkely Béla szerint az első oltás is véd, bár nem olyan hatékonyan, mint a kettő. Azt javasolta, hogy aki kihagyta a másodikat, pótolja azt akár 10-12 hét után is, de ősz előtt mindenképpen.

(MTI)

Fotó: Földházy Árpád

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2021. június 15. 13:26
A professzor úr ezt biztos rosszul tudja, bezzeg a 9 millió kilenszázkilencvenezer önjelölt oltászakértő...:)))
delphinus
2021. június 15. 12:51
Kváncsiságbó elvégeztettem a vénás vérvizsgálatot és elégedett voltam az eredménnyel és tessék itt az új kétely. Mindegy, vígasztalódom azzal, hogy 2020 tavaszán az operítív törzs álláspontja az volt, hogy a maszk használat semmit nem használ a covid szempontjából sőt kifejezetten káros.
Bazooka454
2021. június 15. 11:59
Idezet 24.hu "Időközben Hajnalka és férje egy másik laborban is elvégeztette az antitestvizsgálatot, aminek szintén negatív lett az eredménye. Rákérdezett Merkelynél, hogy hol lehet megcsináltatni az általa ajánlott tesztet. A rektor azt írta, hogy 8500 forintért a Semmelweis Egyetemen, mire Hajnalka és férje időpontot kért. Az eredmény felemás: Hajnalkának a Merkely által legalkalmasabbnak minősített teszt sem mutatott ki a védettséghez elegendő antitestet, és bár a férje vizsgálata pozitív lett, az ő ellenanyagszintje is az alsó határhoz közeli. Több mint egy év bezárva élünk, nem járunk sehova, mindent online intézünk, a családtagjainkkal korlátozottan találkoztunk. Abban kérjük segítségét, hogy saját felelősségre kaphatnánk-e Pfizer vakcinát, mert ezek után már csak ebben bízunk"
VeJoLa
2021. június 15. 11:36
Mindennel egyetértek, ami szabadulást jelent a pandémia-hisztériából! Ha oltásnak hívják, akkor a kínaival is, ha nyájimmunitásnak, akkor azzal! A legjobb lenne kihasználni, hogy most elmegy szabira a pandémia is, és egyszerűen elfelejteni, nem hagyni visszatérni a köztudatba ősszel se! Bánatában a kardjába is dőlne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!