Júliustól tilos lesz a fültisztító pálcika és a szívószál

2021. június 02. 12:24

Július 1-től tilos lesz forgalomba hozni bizonyos egyszer használatos műanyag termékeket.

2021. június 02. 12:24
null

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet felsorolja, mire vonatkozik a tilalom:

– fültisztító pálcika;   

– evőeszköz (villa, kés, kanál, evőpálcika);   

– tányér;   

– szívószál;   

– italkeverő pálcika;   

– léggömbökhöz való pálca;   

– polisztirolból készült ételtároló edény, azaz ételtartó, különösen az olyan doboz, tetővel vagy anélkül, amely az elviteles vagy helyben fogyasztandó készétel tárolására szolgál;   

– polisztirolból készült italtároló, italtartó pohár, beleértve a tetőt, kupakot, fedelet is.

– De tilos lesz „azon könnyű műanyag hordtasak forgalomba hozatala, amelynek falvastagsága 15 mikron és afeletti” is, kivéve a biológiailag lebomló műanyagot – írja a Telex. Mivel a „könnyű műanyag hordtasak” a rendelet szerint 50 mikronnál vékonyabb, így a vastag, sokszor használható műanyag zacskókra nem vonatkozik a rendelet.

2023-tól jön a többi tiltás

Hozzátették: 2023. január 1-től pedig tilos lesz a fenti felsorolásba nem tartozó – azaz nem polisztirol, hanem más műanyag – egyszer használatos italtartó pohár forgalomba hozatala, beleértve annak tetejét és fedelét is.

Fotó: MTI/Marjai

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2021. június 04. 10:28
nekunk akkor lett elegunk a mekibol mikor megszunt a szivoszal. helyette van egy elbaszott szar papirteto, ami csak arra jo hogy levedd es elhajitsd a picsaba. fasznak kell tultolni a biciklit mindig?
Senki Alfonz
2021. június 03. 23:32
Miért nem lehet újra bevezetni a hálószatyrot, közismert nevén a cekkert? Vagy a hagyományos vászonzsák miért nem jó? Miért mindig az egyszerhasználatosban gondolkodnak, csak nem azért, hogy kényszerfogyasztás alakuljon ki, azaz folyamatosan termeljenek valami drága szart a gyárak????
Ben Jeremiah
2021. június 03. 10:26
Na, már megint megostorozták a tengert... (Azért ilyen covidos időben az egyszerhasználatos eszközöket betiltani hát...) Amúgy csak szólok, hogy pl. a fecskendők is egyszerhasználatosak. Szeretném, ha a zöldeket nem ilyen orvosi eszközökkel kezelnék, hanem sokszorhasználatosakkal, amiket persze előtte jól elöblögettek.
LAW AND ORDER
2021. június 02. 22:06
Hatalmas környezeti károkat okoz a nejlonzacskók sötétzöldek által követelt betiltása!!! "A balliberálisok utolsó mentsvára annak érdekében, hogy a szavazók politikai szimpátiáját megszerezzék, a környezetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának. A globalista balliberális politikai erők megpróbálják kisajátítani a környezetvédelem ügyét. A Soros-hálózattal szorosan együttműködő Greenpeace például ennek megfelelően külföldön és Magyarországon is agresszívan lép fel a zöldügyek önjelölt, kizárólagosnak kikiáltott képviselőjeként. Ez egy olyanfajta álkörnyezetvédő fellépést jelent, amely a politikai haszon, tehát az emberek támogatásának a megszerzése érdekében igen gyakran egyáltalán nem valós problémák megoldójaként lép fel, vagy pedig igazából környezetszennyező és a társadalmat romboló elképzelések megvalósításáért harcol úgy, hogy szándékosan megtéveszti az adott ügyben a közvéleményt." https://888.hu/kinyilott-a-pitypang/kornyezetszennyezo-lenne-a-nejlonzacskok-greenpeace-altal-kovetelt-betiltasa-4162188/ Ráadásul ezeket belföldön, magyar munkahelyeken termelik! Azokat meg kell szüntetni...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!