Müller Cecília: Leszálló ágban van a harmadik hullám

2021. május 04. 12:09

György István szerint mindenki számára van elegendő oltóanyag, így elérkezett az egyéni felelősség szakasza az oltakozásban.

2021. május 04. 12:09
null

„Nem dőlhetünk hátra, az indiai vírus már itt van a szomszédban, és okozhat meglepetéseket” – jelentette be György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

az ország, a kormány, az államigazgatás megteremtett mindent. Az oltás ingyenes, a regisztráció biztosított, rengeteg oltópont van. Minél többen veszik fel az oltást, annál gyorsabban túl leszünk a járványon, annál gyorsabban szabadulhatunk” – mondta az államtitkár.

Magyarországon mindenki számára van elegendő oltóanyag

Hamarosan 200 ezer Szputnyik V vakcina válik elérhetővé az interneten foglalók számára,

azok jutnak hozzá ehhez azonban, akik a foglalásról megerősítő SMS-t kapnak.

György István is megerősítette, hogy a mai napon 334 ezer Pfizer-vakcina érkezett hazánkba, amit – mint az Szijjártó Péter és Vereckei Péter sajtótájékoztatóján is elhangzott – részben második körös oltásokhoz, illetve a 16–18 évesek vakcinációjára fogják használni. György István felhívta a figyelmet arra, hogy

a 16-18 éves korosztálynak is regisztrálnia kell, legkésőbb május 7-ig, mert csak érvényes regisztrációval lehet időpontot foglalni a jövő hét második felére tervezett oltásokra

A héten érkezik Moderna-vakcina is, valamint honvédségi oltóbuszokkal elkezdik az oltást a Janssen egydózisú oltóanyagával is.

A harmadik hullám leszálló ágban van

„A védőoltások számának örömteli növekedése hozzájárul ahhoz, hogy a harmadik hullám leszálló szakaszában eredményesen küzdjünk, azaz a járványügyi adatok folyamatosan javuljanak. Ezek a számok arra figyelmeztetnek minket, hogy a járványnak nincs vége. Továbbra is a brit vírusváltozat dominál, és súlyos megbetegedéseket okoz” – mutatott rá Müller Cecília országos tiszti főorvos. 

mindenkinek egyenlő arányban kell hozzájárulnia a védekezéshez. Felelősséggel tartozunk egymás iránt” – hangsúlyozta.

Hétvégére várják az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlását a kínai Sinopharm vakcináról

Müller Cecilia szerint, ha a WHO az oltóanyagok listájára felveszi a készítményt, akkor ez lesz az első keleti vakcina, amelynek a használatát nemzetközileg is elfogadják.

Az operatív törzs kedden ismertetett adatai alapján az elmúlt napon 726 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 784 837 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 137 beteg, így az elhunytak száma 28 045 főre emelkedett. A koronavírus legfiatalabb áldozata egy 34 éves férfi volt Magyarországon.

(MTI, Index)

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsillag
2021. május 04. 15:17
Orbán nyert. Magyarország nyert. A moslékellenzéki csürhe oltásellenes taktikája teljes kudarc.
nick89
2021. május 04. 15:03
A kínaiak már itt is terjesztik a legújabb fejlesztésüket. Miről beszél ez a szerencsétlen????
Kanmacska
2021. május 04. 14:31
Mire is a meddőhányás ott a bloldalon? A járvány tényleg csökkebnőben, egyre kevesebben vannak kórházban, lélegeztetögépen. Ez a baj?
llnnhegyi
2021. május 04. 12:34
Kevés mérés, vizsgálat, hiányos eredmények.. A vakcina 80 felett is hatásos ..a 3. Is jöhet..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!