Gyurcsány: Önök, kérem szépen, családfakutatással foglalkoznak!

2021. május 31. 12:52

Inkább foglalkozzanak a hazával – mondta a kormánypártiaknak napirend előtt Gyurcsány Ferenc a parlamentben, hozzátéve hogy megpróbálja „100 százalékosan kielégíteni a személye iránt támadt érdeklődést”. A DK elnöke szerint a kormány valójában az ellenzék ellenzéke.

2021. május 31. 12:52
null

A képviselők ma interpellációkkal fordulhatnak a kormány tagjaihoz az Országgyűlésben – számolt be kora reggel az MTI.

A házelnök napirendi javaslata alapján a kétnaposra tervezett ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit  várhatóan interpellációk, majd azonnali kérdések követnek egy-egy órában. A képviselők ezután egyebek mellett dönthetnek a kormány energetikai és közszolgáltatási tárgyú törvénymódosító javaslatáról.    

Az ülésnap a kérdésekkel zárulhat, amire fél óra áll majd rendelkezésre. A parlament kedden a pedofíliával szembeni szigorúbb fellépésről szóló kormánypárti javaslatról tárgyal – írja a távirati iroda.

A harmadik napirend előtti felszólaló – Kocsis-Cake Olivio és Schmuck Erzsébet után – Gyurcsány Ferenc volt. A DK elnöke arról beszélt, „látva azt a nagy érdeklődést, amit személyem iránt tanúsítanak, megpróbálom ezt kielégíteni, nem csak 99 százalékosan, hanem 100 százalékosan”. Gyurcsány ezután arról panaszkodott, hogy bár Orbán Viktor őt nevezte legnagyobb ellenfelének, még sincs itt a vitán, helyette „harmadrendű államtitkárokat küld”.

Ezt a kijelentést nagy derültség fogadta. Gyurcsány ezután arról beszélt, a kormány valójában az ellenzék ellenzéke. Szerinte „kormányozni nehezebb, mint sületlenségeket összehordani”. A volt miniszterelnök ezt követően bírálta a kormány Oroszország-és Kína-politikáját, majd azzal folytatta, hogy a kormány „inkább foglalkozzon a hazával”.

Mi lenne, ha a nemzet legfontosabb dolgait a néppel megbeszélve próbálnánk meg eldönteni?” – folytatta. Volt-e vita a Fudanról, az egyetemek átalakításáról – tette fel a kérdést.

Szerinte a kormánypártiak inkább arról beszélnek, hogy a „ficsúr” jelző sérti-e a Ház méltóságát. „Ez nagyon lent van. Ez messzebb lapul attól a pátosztól, amit önök időnként képviselni próbálnak” – mondta. „Önök arról beszélgetnek, hogy kinek ki az apja, a nagyapja, a férje. Önök, kérem szépen, családfakutatással foglalkoznak!” – tette hozzá, majd megerősítette: inkább foglalkozzanak a hazával a kormánypártiak, „mert többre mennének vele”.

„Önök azzal foglalkoznak – miközben hatalomban tartottak kilenc évig egy főpolgármestert, aki meg sem tudott nyikkanni egyetlen nyelven sem – hogy a jelenlegi főpolgármesternek milyen a nyelvtudása” – tért ki Gyurcsány az elmúlt hetek slágertémájára, Karácsony Gergely nyelvtudására – vagyis inkább annak a hiányára.

„Menjenek ellenzékbe! Oda fognak menni!” – zárta felszólalását a DK-s politikus.

Dömötör Csaba válaszolt. „A miniszterelnök részt fog venni a vitán csak később csatlakozik” – mondta. Majd Karácsony Gergely nyelvtudását említette, ami nem azért baj, mert nem tud angolul a főpolgármester, hanem az, hogy hazudik erről. Majd emlékeztetett, hogy a Gyurcsány-kormány is támogatta annak idején, hogy kínai egyetem jöjjön hazánkba. „A baloldalon nincs következmény, azért lehet ma is a parlament tagja Gyurcsány Ferenc” – mondta az államtitkár. A közös döntésekről pedig elmondta, hogy a baloldal végig támadta a járvány alatt is a kormányt, ezzel veszélybe sodorva a magyar emberek életét.

 

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2021. május 31. 16:31
„harmadrendű államtitkárokat küld”. Ezek a csávókám által harmadrendűnek nevezett államtitkárok felmosták a padlót, csávókámmal. Nem szégyen ez rád nézve, csávókám? :)
Vakfolt
2021. május 31. 16:24
Szóval Tarlósozni kell, majd attól a polgármesternek alkalmatlan Gerci alkalmas lesz miniszterelnöknek? Vagy mi ennek az okfejtésnek a lényege?
matykox
2021. május 31. 16:22
gyurcsány fasztárs, családfaszkutatással foglalkozni fölösleges: az ember rádnéz, aztán azonnal látja, kivel van dolga! Azonnal látja, hogy ekkor hímtagot lehetetlen rejtegetni.
Akitlosz
2021. május 31. 16:14
Ennek a napirend előtti bohóckodásnak van bármi közhaszna? Ettől jobb törvények születnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!