Elpusztult a fővárosi állatkert tigrise

2021. május 14. 13:58

A Norbi névre keresztelt tigris 18 évet élt.

2021. május 14. 13:58
null

Elpusztult Norbi, a fővárosi állatkert 18 éves szibériai tigrise. Az állat 2004 óta élt Budapesten, és öt kölyke született párjától, Nivától – olvasható a Fővárosi Állat- és Növénykert pénteki közleményében.

Mint írják, pénteken reggel el kellett altatni Norbit, a városligeti intézmény idős ragadozóját, akinek életét a korral járó gyógyíthatatlan betegségek az elmúlt időszakban már nagyon megnehezítették. A szibériai tigris 2003. március 15-én született a Hannoveri Állatkertben, és 2004. november 18-a óta élt Budapesten. Az itt töltött évek során párjával, a nála három évvel fiatalabb Nivával öt kölykük született.

A tigrisek a természetben átlagosan 8-12 évig élnek, az ennél hosszabb élettartam már ritkaságnak számít. Az állatkertekben, a legtöbb állathoz hasonlóan, a tigrisek is tovább élnek, de a 18 év már az állatkerti nagymacskák esetében is tekintélyes kornak mondható, különösen a hím állatok esetében, akik rendszerint rövidebb ideig élnek, mint a nőstények. Az idős korral járó gyógyíthatatlan betegségei az elmúlt időszakban már nagyon megnehezítették Norbi életét, s az elmúlt napokban tovább rosszabbodott az állapota, így az állatorvosok ma reggel az állat elaltatása mellett döntöttek – áll az összegzésben.

(MTI)

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. május 15. 06:34
Nem szeretnék beleszólni Jó Isten dolgába, de jobb lett volna, ha helyette Hadházit szólítja magához. Persze lehet hogy még van célja vele az Úrnak, mielőtt elvtársi kollégái őt is beinjekciózzák, hogy ne szenvedjen.
tevevanegypupu
2021. május 15. 00:44
Milyen szép volt..kényelmesen élhetett,de talán jobban szeretett volna szabadon valami őserdőben.Nem szeretem az állatkerteket.
ittésmost
2021. május 14. 20:24
Tyger! Tyger! burning bright In the forests of the night, What immortal hand or eye Could frame thy fearful symmetry? Tigris! Tigris! éjszakánk Erdejében sárga láng, Mely örök kéz szabta rád Rettentő szimetriád? (Blake, Szabó Lőrinc)
Sulammit
2021. május 14. 18:38
Több, mint 300-an fogadták örökbe Norbit. Gyönyörű tigris volt. Az örök vadászmezőkre távozott Norbi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!